Egyéb

Hogy érinti a Koronavírus a napelemes lámpa piacot?

Az elmúlt hetekben egyre hangosabb a sajtó a Koronavírus ügy kapcsán. Egyre több és szigorúbb megszorítás jön annak érdekében, hogy minél hamarabb tovább álljon a vírus és kevesebb legyen a megbetegedettek aránya. Hogy hogyan hat ez a szituáció a ledenvilagitasod.hu-ra? Összesedtem nektek azokat a kédéseket, amik az elmúlt napokban felmerültek. Próbálom mindegyiket körbejárni és kifejteni. Ha esetleg lenne még olyan kérdésetek, amire nem kaptatok választ, akkor azt bátran tegyétek fel kommentben.

A koronavírus kihatással van a csomagok kiszállítására?

Mint vállalkozás, olyan szempontból szerencsénk van, hogy online üzemelünk, így minket kevésbé érintenek a megszorítások. Nincsen személyes átvételi pontunk, így nem találkozunk közvetlenül veletek. Csak a futár az, akinek átadjuk a csomagokat. Egyelőre a futárszolgálatok gond nélkül üzemelnek, az áruszállításra semmilyen kormányzati megszorítás nincs jelenleg érvényben. (Megjegyezném, semelyik európai országban sem volt a járvány alatt eddig, Olaszországban sem). Úgy gondolom, hogy ezzel nem elsz gond.

Meddig tartanak ki a készletek? Meddig tudok napelemes lámpát vásárolni?

A készleteink külföldről és belföldről is egyaránt érkeznek. Külföldről főleg Németország, Anglia és Hollandia irányából jönnek, ezekkel eddig annyira nem volt probléma. Az angol csomagok a héten is zökkenőmentesen megérkeztek, a német csomagoknál lehet egy kis leállás, korlátozás. A belföldi nagykereskedések egy része gond nélkül üzemel. A nyitvatartási körlátozások miatt, illetve a raktáros kollegák számának csökkentése miatt több időbe telik míg kiszállítják az árut, de ezen kívül komolyabb fennakadás nincs. Pár nagykereskedéstől kaptunk olyan információt, hogy ideiglenesen bezárnak, de egyelőre ez nem okoz gondot a webáruház üzemeltetésében.

Jópár termékünk van raktáron illetve folyamatosan kapjuk az árut. Lesznek, sőt már vannak olyan termékekek amelyek kifogytak és várhatóan az elkövetkező 2 hónapban nem fogunk tudni rendelni belőlük, de ezeket fel is tüntetjük a termékadatlapon.

Összefoglalva azt tudnám mondani, hogy ezen a héten még biztosan zökkenőmentesen megy a termékek beszerzése és kiszállítása, a szállítási idő egy picit megnövekedhet.

Lehet hogy már áprilistól nem lesz elérhető semelyik kültéri lámpa?

Ennyira azért nem lesz patthelyzet, két beszerzési forrásunk biztosan lesz akik nem fognak leállni. Maximum annyi változás fog történni, hogy 1-200 termék helyett csak 15-20 fajta lesz elérhető. De ezekből én úgy gondolom, hogy biztosan fogtok tudni rendelni a tavaszra. Mindent megteszünk, hogy legyen utánpótlás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.