Halloweeni dekoráció

Milyen a tökéletes Halloweeni dekoráció?

Magyarországon egyre jobban divatba jön a Halloween, ennek köszönhetően pedig egyre többen jönnek rá, hogy milyen jó móka is ez az ünnep. Így aztán évről évre egyre többen díszitik fel szellemes díszekkel a lakást és a kertet is. Ha idén Te is nekivágnál, akkor hadd segítsünk azzal, hogy adunk pár tippet a tökéletes halloweeni dekoráció elkészítéséhez!

1) Hasson minden érzékszervre!

Ha szeretnéd lenyűgözni vendégeid és szeretetteid, akkor ne csak a látványra fektess hangsúlyt. A világító és mozgó dekorációkon biztosan megakad majd mindenki szeme, így tényleg ezek a legfontosabbak. De ha mellettük még pár hanghatást és illatokat is bevetsz, akkor biztosan lenyűgözöl majd mindenkit. Ez pedig könnyebb elérni mint gondolnád! Elég hozzá pár illatos gyertya (a tökös-fahéjas például egy klasszikus őszies illat), és néhány olyan dekoráció, ami hangot is ad. Például egy rikácsoló boszorkány, vagy egy nevetgélő töklámpás, esetleg egy susogó szellem.

2) Legyen feltűnő a dekorációd

A Halloween még véletlenül sem a visszafogottságról szól. Szóval bátran használj sok élénk színű dekorációt – ha kombinálod őket fekete denevérekkel, pókokkal és boszikkal, akkor nem fognak soknak tűnni. Jöhetnek a különböző Halloweeni világítások is, hiszen a lényeg az, hogy estére varázsolj különleges és vérfagyasztó hangulatot.

Nem baj, ha minden fluoreszkál, villog, rikít és mozog. A lényeg úgyis az, hogy feltűnő és látványos legyen a díszítés.

3) Kívül és belül is dekorálj

Ha nem csak a lakást díszíted fel, hanem a ház külsejét és a kertet (vagy erkélyt) is, az megsokszorozza dekorációd hatását. Pár hívogató töklámpás, vagy világító koponya elég a kertbe ahhoz, hogy minden szomszéd megjegyezze kinél van a legjobb Halloween dekoráció.  Az ablakokra, vagy a teraszra pedig ragaszthatsz mű pókhálót és pár denevért, hogy emlékezetesebb legyen a ház.

4) Ne legyen túl ijesztő

Fontos, hogy észben tartsd: a Halloween elsősorban a gyerekekről szól, akik ilyenkor nekiindulnak, hogy csokit gyűjtsenek és jelmezeikkel lenyűgözzenek mindenkit. Ha kidekorálod a házat, akkor szinte biztos, hogy hozzád is becsenget majd pár édesség gyűjtögető kisgyerek, így érdemes olyan dekorációt készítened, ami azért nem túl ijesztő.

Az ideális dekoráció csak kicsit borzongató, de mellette színes és izgalmas is. A felnőttek számára is szórakoztató, de a gyerekek számára sem túl rémisztő.

(Egészen más a helyzet persze akkor, ha mondjuk kifejezetten egy felnőtt Halloween bulira készülsz. Ebben a helyzetben ne spórolj a művérrel és a sötétből “előugró” jegesen kacagó csontvázakkal. Kifejezetten horrorisztikus dekoráció is készíthető egy kis felkészüléssel és kreativitással. Ehhez bátran meríts kedvenc horror filmjeidből ihletet.)

5) Kezdj neki időben

Ne hagyd Halloween napjára a dekorálást, hiszen addigra minden jó cucc kifogy a boltokból és össze-vissza kapkodhatsz majd. Nyugodtan kezdj bele a díszek beszerzésébe már szeptemberben, vagy október elején. Ez a felkészülés garantálja, hogy tiéd lehessen majd a tökéletes dekoráció. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük