Háziállat

Cicád élete múlhat azon, hogy jól választasz-e neki nyakörvet

Minden túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy az, hogy milyen macska nyakörv kerül cicádra élet-halál kérdése. Sokkal többről van itt szó, mint a nyakörv kinézete, és hogy jól mutat-e kedvenceden. Hiszen ha nem egy biztonságos megoldás mellett döntesz, az akár az életébe is kerülhet. Elmagyarázom mire kell odafigyelned a választásnál felelős gazdiként.

Fennakadás elleni védelem, ami életet menthet

Ha ezt a cikket olvasod, akkor valószínűleg nem kell bemutatnom neked a macskákat. Te is pontosan tudod, hogy ezek a szőrös cukiságok a leglehetetlenebb helyekre is felmásznak és bepréselik magukat minden apró zugba. Pont ezért a nyakörv választásnál a legfontosabb, hogy olyan termék mellett tegyük le a voksunkat, ami el van látva fennakadás elleni védelemmel, azaz úgynevezett szakítási pontok vannak rajta. Így ha cicád egy rosszul sikerült mutatvány során ne adj Isten fennakadna valamin a nyakörvével fogva, akkor az egyből elenged. Így fulladásveszély nélkül, könnyen szabadulhat kedvenced a szorult helyzetéből.

Lakásban tartott macskáknál is fontos ez a funkció, hiszen a cicusok tényleg a leglehetetlenebb helyeket tudják megcélozni, amikor nem látjuk őket. De ha kiskedvenced kijárós, vagy esetleg teljesen kinti cica, akkor tényleg muszáj neki fennakadás védelemmel ellátott nyakörvet választanod. Hiszen minden kis ágacska veszélyezteti mindennapját, hogyha nyakörvén nincsenek szakítási pontok, amik megvédenék egy fent akadás esetén.

A biztonság mellett a stílusos is fontos

Valljuk be, azt akarjuk, hogy háziállatunk csinos legyen. Fontos, hogy cukin mutasson benne, illeszkedjen a “nyakdísze” a személyiségéhez és a mi ízlésünkhöz is. A jó hír az, hogy a biztonságos nyakörv választásával nem kell lemondanunk a szépségről sem. Hiszen a fennakadás ellen védő nyakörvekből is sokféle szín és minta érhető el. Így aztán tényleg semmilyen hátránya nincs a “hagyományos” társaival szemben.

Válassz, hogy szeretnél-e rá valami extra kiegészítőt

Még azt érdemes végig gondolnod a vásárlás előtt, hogy szeretnél-e csengőt, illetve bilétát a nyakörvre. A csengő hangja sokakat kifejezetten zavar, míg mások imádják, hogyha hallják épp merre jár cicájuk. Így ez tényleg csak ízlés kérdése. De szerencsére könnyedén választhatsz csengővel felszerelt és anélküli nyakörvet is. (Sőt, ha csengőset választasz, de később megunod a hangját, akkor egyszerűen le is szedheted róla a kis csilingelő szerkezetet). Szintén csak az igényeiden múlik, hogy szeretnél-e valamilyen bilétát a nyakörvre. De a jó hír, hogy ebben az esetben sem kell eleve bilétával ellátottat választanod, hiszen bármilyen nyakörvre könnyedén felrakhatsz egy később vásárolt bilétát is. Így gond nélkül felkerülhet rá később a macskád neve, vagy akár a címed és telefonszámod.

A lényeg csak az, hogy a tökéletes nyakörv kiválasztásánál elsőként a biztonságot vedd figyelembe és csak a fennakadás védelemmel ellátottak közül válogass. A szín, minta, anyag, és az apró kiegészítők már mind részlet kérdések, amik a fantáziádra vannak bízva. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.