Karácsonyi világítás

Dekorálj karácsonyi világítással – mutatjuk hogyan!

A rengeteg féle karácsonyi világítás csak arra vár, hogy eszméletlen szép dekorációkat alkoss belőlük. Bemutatjuk neked pár kép segítségével, hogy hogyan tudod a különböző égősorokkal szépíteni otthonod az ünnepekre!

Karácsonyi égősor a teraszon

Az égősorokat érdemes már november tájékán felszerelni, még ha nem is fogod használni, csak decemberben. Sokkal könnyeb úgy dekorálni, hogy még nem esett le a hó! A fényfüzérek bátran mehetnek a teraszkorlátra. Szépen tekerd végig őket rajta. Mehetnek az egészre vagy csak egy részükre, mint a képen is látható!

Ha szereted a girlandokat, velük is nagyon szépen fel tudod díszíteni a korátokat. Vannak világító girlandok és világítás nélküliek. Utóbbiakat te is fel tudod szerelni házilag egy kis égősorral.

Sok háznál a teraszra kültéri karácsonyfát is helyeznek, ami szenteste sem kerül be. Őt is ugyan úgy különböző fényfüzérekkel és karácsonyfadíszekkel díszítik.

Akár két különböző színű fényfüzérrel is nyugotan dekoráld ugyan azt a helyiséget. Jelen esetben a teraszod. A piros és a meleg fehér fény szépen megvan egymás mellett. Meleg és otthonos hangulatot teremt.

 

Karácsonyi világítás és dekoráció a teraszon

Ha van a teraszodnak fedett része, akkor a képen látható összeállításből bátran inspirálódj! A kanapén elterülő puha, szőrős párnák és takarók eszméletlen jól néznek ki. Meg lehet őket még spékelni kicsit, ha karácsonyi mintában szerzed be őket. Egy kis rénszarvas, hóember, vagy télapó kuksolni vissza rád a fotelből! Imádnivaló!

A falra szerelt őriási koszorút te is elkészítheted házilag. Ha van  akertedben tulya vagy fenyőfa, akkor kérd kölcsön az ágait karácsonyra! 🙂 Ha pedig nincs, akkor egy fél órás séta alatt biztosan találsz olyan fenyőfát, ami szívesen ad neked az ágaiból! Ha sikerület szerezned, akkor fond össze őket bármilyen technikával majd tekerd körbe egy fényfüzérrel.

Jó hangulatot teremtenek még a kültéri lámpások is! Akár felakasztva vagy asztalra, földre helyezve tudsz velük dekorálni. Már választhatsz belőlük LED-es kivitelt is, így biztos egész télen ki fog tartani a lámpásod!

Az asztalra pedig különböző dekorációk: figurák, ajándékdobozok, koszorúk és egyéb karácsonyi díszek kerülhetnek. A reggeli kávézás igazán idilli lesz ilyen könyezetben!

Karácsonyi világítás ami igaziból nyári?

A tavasszal vagy nyáron vásárolt égősorod is lehet kiváló karácsonyi világítás! A képen egy klasszikus nyári villanykörte égősor látható, ami karácsonyi bundába bújt. Észre sem venni, igaz? Olyan, mintha egy kifejezetten karácsonyi világítást látnánk. Ennit tesz a környezet, a hó és a karácsonyi dekorációk elegye.

Ha te is vásároltál a nyáron kertipartyhoz égősort, akkor még az is meglehet, hogy szuperül fel tudod használni karácsonykor is! Kiválóan passzol  ahavas tájhoz, a teraszon elhelyezett karácsonyi koszorúkhoz és egyéb kiegészítőkhöz.

Ha pedig inkább egy hivatalosan is karácsonyi világítást szeretnél, szerezz be egy girland fényfüzért, amit hasonló modón helyezz el a verandán! Nagyon jól fog mutatni! A karácsonyi fények felhelyezéséhez, itt találsz rögzítőket.

 

 

 

 

 

Karácsonyi világítás és dekoráció a bejáratnál

Az előző cikkünkben már hoztunk pár ötletet a girlanddal való díszítéshez, ami itt sem maradhatott el! A képen barna-fehér-fekete színkombinációk harmóniáját mutatjuk be neked. A fehér falak mellett kapott pár szintén fehér kiegészítőt a terasz. Mint a fehér műfenyők, illetve a lábtörlő és a gyertyák egy része.

A barna ajtóhoz szintén passzol a lábtörlő egy barna részlete, illetve a nagyon kreatívan megoldott barna almás ládák amikbe a műfenyők lettek “beleültetve”. Ez a ládás megoldás nekem kifejezetten tetszik! Nem csak műfenyőt, de bármilyen más karácsonyi dekorációt is bele lehetne helyezni! Például rénszarvasokat, angyalkákat, szőrös pokrócot!

Egy ilyen láda egy-két ezer forintba kerül, így egy nagyon olcsó dekoráció alapanyag. Ha ügyes vagy, akkor a hétvégi piacokon ingyen is tudsz szerezni hasonlóakat!

A sötétzöld girland, ami szinte feketének tűnik, kiválóan beleillik ebbe a színvilágba.

A bejárati ajtó melletti területet mindenképp használd ki a karácsonyi dekorálás alkalmával!

És az ajtó mellett itt is a kimaradhatatlan ajtónálló fenyők és a koszorú, megspékelve karácsonyi világítással.

A lelógatható csillag motívumok pedig csak habok a tortánt! Csodás látvány ez a sok karácsonyi világítás így együtt összeállítva!

Karácsonyi világítás az utcán

A bejárati ajtókkal nem tudunk betelni, így itt van még egy nagyon kreítv megoldás. Remélem nem unjátok még! Ez az ajtó közvetlenül az utcáról nyílik. A képen szintén az elmaradhatatlan giralndos díszítés az ajtó körül. Egy cuki fenyőfa beültetve egy óriási cserépbe, ami igen apró még, ám így is remekül kidíszítették karácsonyi égősorral és pár gömb karácsonyfadísszel.

Tetszik, hogy olyan hosszú girlandot használtak ami bőven tovább lóg az ajtó végénél is. Ezzel igazából egy “beterelő” utat csináltak a girlanddal. Egészen végigvezették az utcáig, így girland szőnyegen jöhetnek be a vendégek karácsonykor!

Egy egyszerű, kézzel készített ajtódísszel dekorálták a bejárati ajtót. Ezt te is könnyen megcsinálhatod. Szerezz 6-8 db fenyőfaágat és egy olyan karácsonyi mintás szalagot ami elnyeri a tetszésed. Ebből vágj le egy  40 centiméteres darabot és kösd jő erősen össze a fenyőágakat. Majd erésítsd fel az így kapott ünnepi koszorúdat az ajtóra!

Extra fényként pedig a háztetőn végigvezetett esőcsepp fényfüzér remek választás! Nagyon jól beleillik az ünnepi hangulatba!

Ezt a dekoráció együttest egy óra alatt meg tudod te is csinálni otthon. És milyen pazar látványt fog nyújtani!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.