Karácsonyi világítás

Klasszikus beltéri fényfüzérek felhasználása egy kis csavarral

A karácsonyi fények hallatán többségünknek a klasszikus zöld zsinóros, piros-zöld-kék fényű égősor jut eszünkbe, melyet általában a karácsonyfa díszítésének első lépéseként használunk fel. Szerencsére manapság ennél a választék jóval nagyobb.

A teljesség igénye nélkül találhatunk hideg- és melegfényű, a színskála minden elemében pompázó, átlátszó vagy fémhuzalos, elemes és hagyományos villásdugós változatot is.

Ahogy gyarapodott maga a termékválaszték, úgy nőtt a felhasználási módok lehetősége is, hiszen miért csak a fára aggatnánk, ha szinte az egész lakás dekorálására felhasználhatjuk ezeket a füzéreket? Szóval ragadjunk meg jó pár tekercs fényfüzért, járjuk körbe az összes helyiséget és díszítsünk!

Az alábbi néhány ötlet remélem Neked is ihletet ad.

[us_image image=”17660″ size=”us_400_600_crop” align=”left” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

„Szavak. Szavak, csodálatos szavak…”

Mi a közös a szavakban és a karácsonyi fényekben? Hát az, hogy mindkettő csodálatos dolog. Ha pedig e két dolgot ötvözzük, az eredmény is biztosan varázslatos lesz. Nincs más dolgod, mint választani egy számodra kellemes csengésű vagy egy boldog emléket felidéző szót és egy fényfüzér segítségével fel is varázsolhatod a faladra.

Legalkalmasabb erre a mikroszálas fényfüzér, hiszen zsinórja könnyen hajlítható és könnyű szerkezete miatt nem húzza le a súlya sem.  Amennyiben nem tudod csak egy szó mellett letenni a voksod, – amin nem is csodálkozom, hiszen anyanyelvünk szókincse szinte páratlan – rendezd át hetente a füzért, mindig más kifejezést alkotva vele.

Néhány személyes kedvenc: advent, otthon, karácsony, béke, ünnep, szeretet. Te melyik szót választanád?

[us_image image=”17661″ size=”us_400_600_crop” align=”left” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

Fényfüggöny

Ha nincs kedved vagy időd az aprólékos díszítésre, a fényfüggönyt neked találták ki. Segítségével egyszerűen lehet nagy felületeket dekorálni. Nevéből adódóan elhelyezheted az ablakban, akár a függöny alá vagy fölé, de rakhatod egy üres falfelületre is.

Az én kedvencem a lépcső korlátján végigvezetett verzíó. A tökéletes hatásért fehér felületre válassz egy hideg fényű fényfüggönyt, míg a fa hatású színek mellett egy meleg fényű darab mutat a legszebben.

[us_image image=”17662″ size=”full” align=”left” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

Fényárban az egész lakás

A fényfüzérekben az a jó, hogy szinte bárhova rakhatod a lakásban. Ha csak visszafogott hatást szeretnél elérni, vezesd végig a bútorok éle vagy a karnis mentén, így feldobva az egész szoba hangulatát.

Ehhez használhatsz ledes fénykábelt is, hiszen azt tökéletesen lehet használni egyenes vonalak mentén. Nagyobb méretű szobanövényeid vagy álló lámpáid is körbe tekerheted egy égősorral.

Amennyiben elemes változatot használsz, tápegységét könnyen elrejtheted a kaspó vagy a lámpa állványa mögött. Ha már minden szabad felületet fénysor díszít, mégis maradt egy-egy felhasználatlan darabod, készíts belőle varázslatos asztaldíszt.

Elkészítése nagyon egyszerű: válassz egy tetszőleges méretű üvegvázát vagy egy szép, üres borosüveget és töltsd meg átlátszó zsinóros vagy mikroszálas fényfüzérrel.

[us_image image=”17663″ size=”full” align=”left” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

A karácsonyfa

Végül, de nem utolsó sorban nem szabad megfeledkeznünk magáról a karácsonyfáról sem, hiszen nem hiába a fa fényfüzérekkel való díszítése a legelterjedtebb módja az égősorok felhasználásának.

A legszebb hatásért a fenyő díszítését mindig a fényfüzér felhelyezésével kezdd. Ha hagyományos, villásdugós változatot használsz, először helyezd áram alá, hiszen nincs annál kellemetlenebb érzés, mint amikor miután a több méter világítást felhelyezted a fára, a vége nem ér el a konnektorig.

Amennyiben egy elemes darabot választottál, a tápegységet rögzítsd a törzsnél és alulról felfele haladj. A megfelelő szín kiválasztása nagyban függ a többi dísztől is, szerencsére ma már hatalmas a választék, így akár hideg vagy meleg fényű, akár színes égősort használnál, biztosan találsz kedvedre való darabot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük