Karácsonyi világítás

Varázsolj ünnepi világítást a kerti fákra is!

Miután tökéletes ünnepi díszebe öltöztetted otthonod belső tereit, irány a kert. Borítsd teljes fénybe a fákat és bokrokat, hadd lássák már messziről, hogy Te már gőzerővel készülsz a Karácsonyra.

A fényfüzérek tökéletesek a kerti fák, bokrok vagy akár a sövény feldíszítésére, hiszen különböző méretek esetén is könnyen alkalmazhatóak. Nincs más dolgod, mint hogy kiválaszd a számodra leginkább tetsző fényű, hosszúságú és fajtájú füzért és az alábbi néhány ötlet segítségével fényárba borítsd a kinti területet is.

A kertben általában nehezebben megoldható a hagyományos konnektorba dugható égősorok használata, de szerencsére a füzérek ma már napelemes és elemes formában is elérhetők, így amellett, hogy nem kell hosszabbítókkal bajlódni, akár egész éjszaka szórhatják fényüket anélkül, hogy megterhelnék az áramfogyasztást.

Karácsonyfa az udvaron

A feldíszített fenyőfa nem csak a szobába állítva lehet szemet gyönyörködtető, sőt. Akár kisméretű tujáról van szó, akár egy több méteres példányról, egy egyszerű fényfüzér segítségével könnyen ünnepivé varázsolhatod. Jeges csillogást szeretnél neki kölcsönözni a fának?

Válassz egy hideg fényű füzért, mely már messziről szikrázva szórja a fényét. Ha pedig leesik a hó, a visszatükröződés miatt még tündökölőbbé válik majd. Ha a hagyományos színeket preferálod, válaszd a klasszikus piros égősort, hiszen ezzel biztosan nem lehet mellé lőni.

Amennyiben inkább bohém vagy extravagáns világítással szeretnél kitűnni a szomszédok közül, öltöztesd színes, vibráló fényű égősorral a fenyőt.

[us_image image=”16894″ size=”us_600_400_crop” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”16896″ size=”us_400_600_crop” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

Tündöklő tuják

Amennyiben jobban szereted a visszafogott díszítést, a legjobb, ha kicsiben kezded. Válassz meleg fényű fényfüzért és lazán tekerd körbe a kisebb méretű tujáid vagy a formára metszett bokrokat.

A végeredmény nem lesz túl hivalkodó, mégis ez a kis fényforrás ünnepivé varázsolja kerted összképét. És ha végül mégis fokoznád a látványt, egy hideg fényű fényfüzérrel egészítsd ki a kompozíciót, így még inkább oda vonzza majd a kíváncsi tekinteteket.

A kisméretű bokrok, tuják díszítésénél a legjobb, ha elemes vagy napelemes világítást használsz, hiszen azok tápegységeit könnyen el lehet rejteni a növény tövében.

[us_image image=”16895″ size=”us_400_600_crop” align=”left” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

Téli virágzás

Abban szerintem mindenki egyet ért, hogy a fák tavasszal a legszebbek, amikor roskadoznak a különböző színes virágoktól, melyek frissen pattantak ki a rügyekből. Télen ez csak halvány emlék, de egy színes fényű égősorral most felidézheted ezt a látványvilágot.

Fogd az égősort és tekerd végig a faágak azon részein, ahol eredetileg is virágozni szoktak. Hogy milyen sűrűn helyezkednek el egymástól az égők, csak rajtad múlik.

Ha szereted a cseresznyefa virágot, válassz piros színű fényeket és máris úgy érezheted, mintha egy japán kertbe tévedtél volna be. Viszont, ha inkább maradnál a téli világnál, egy kék színű vagy hideg fehér fényű égősorral csillogó, fagyott hatást érhetsz el a faágakon.

Bármelyik színt is választod végül, a végeredmény minden esetben gyönyörű lesz.

[us_image image=”16897″ size=”full” align=”left” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

Extra fényes lombkorona

A következő díszítés a legjobban egy lombjukat egész télen tartó, klímánkon is biztonságosan telelő díszfán mutat jól, hiszen ott a fények visszaverődnek a falevelekről, ezáltal még fényesebb és tündökölőbb lesz a végeredmény.

Hogy a lehető legszebb hatást érjük el, a törzsre és az össze fő ágra sűrűn tekerjük fel a választott színű izzósort. Talán elsőre időigényesnek tűnhet, de ha kész lesz biztosan ez a fa lesz az egész környék fő látványossága.

Ha ilyen örökzölddel nem rendelkezel, mégis hasonló hatást szeretnél elérni, akkor a legsűrűbb ágazatú fát válaszd és azt tekerd körbe minél szorosabban.

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük