Karácsonyi világítás

Varázsolj ünnepi világítást a kerti fákra is!

Miután tökéletes ünnepi díszebe öltöztetted otthonod belső tereit, nincs más hátra, mint irány a kert! Borítsd teljes fénybe a fákat és bokrokat, hadd lássák már messziről, hogy Te már gőzerővel készülsz a Karácsonyra.

A fényfüzérek tökéletesek a kerti fák, bokrok vagy akár a sövény feldíszítésére, hiszen különböző méretek esetén is könnyen alkalmazhatóak. Nincs más dolgod, mint hogy kiválaszd a számodra leginkább tetsző fényű, hosszúságú és fajtájú füzért és az alábbi néhány ötlet segítségével fényárba borítsd a kinti területet is. A kertben általában nehezebben megoldható a hagyományos konnektorba dugható égősorok használata, de szerencsére a füzérek ma már napelemes és elemes formában is elérhetők. Így amellett, hogy nem kell hosszabbítókkal, csatlakozással bajlódni, akár egész éjszaka szórhatják fényüket anélkül, hogy megterhelnék az áramfogyasztást és ezzel a pénztárcánkat.

Karácsonyfa az udvaron

A feldíszített fenyőfa nem csak a szobába állítva lehet szemet gyönyörködtető, sőt! Akár kisméretű tujáról van szó, akár egy több méteres példányról, egy egyszerű fényfüzér segítségével könnyen ünnepivé varázsolhatod. Jeges csillogást szeretnél kölcsönözni a fának?
Válassz egy hideg fényű füzért, mely már messziről szikrázva szórja a fényét. Ha pedig leesik a hó, a visszatükröződés miatt még tündökölőbbé válik majd. Ha a hagyományos színeket preferálod, válaszd a klasszikus színes égősort, hiszen ezzel biztosan nem lehet mellé lőni.
Amennyiben inkább bohém vagy extravagáns világítással szeretnél kitűnni a szomszédok közül, öltöztesd pink színű, vibráló fényű égősorral a fenyőt. Erre biztosan az egész környék felfigyel majd.

Tündöklő tuják

Amennyiben jobban szereted a visszafogott, klasszikus díszítést, a legjobb, ha kicsiben kezded. Válassz meleg fényű fényfüzért és lazán tekerd körbe a kisebb méretű tujáid vagy a formára metszett bokrokat. A végeredmény nem lesz túl hivalkodó, mégis ez a kis fényforrás ünnepivé varázsolja kerted összképét. És ha végül mégis fokoznád a látványt, egy hideg fényű fényfüzérrel egészítsd ki a kompozíciót, így még inkább oda vonzza majd a kíváncsi tekinteteket. A kisméretű bokrok, tuják díszítésénél a legjobb, ha elemes vagy napelemes világítást használsz, hiszen azok tápegységeit könnyen el lehet rejteni a növény tövében, és így a dekoráció mizgatása is pofon egyszerű.

Téli virágzás

Abban szerintem mindenki egyet ért, hogy a fák tavasszal a legszebbek, amikor roskadoznak a különböző színes virágoktól, melyek frissen pattantak ki a rügyekből és ontják a csodás illatot. Télen ez csak halvány emlék, de egy színes fényű égősorral most felidézheted ezt a látványvilágot.
Fogd az égősort és tekerd végig a faágak azon részein, ahol eredetileg is virágozni szoktak. Hogy milyen sűrűn helyezkednek el egymástól az égők, csak rajtad múlik.

Ha szereted a cseresznyefa virágot, válassz cseresznyevirág füzért és máris úgy érezheted, mintha egy varázslatos téli japán kertbe tévedtél volna be. Ha első hallásra nem is gondolod tipikus karácsonyi dekorációnak, meglátod majd, mennyire tévedsz. Szenzációsan fog mutatni. Viszont, ha inkább maradnál a téli világnál, egy kék színű égősorral csillogó, fagyott hatást érhetsz el a faágakon.
Kísérletezz bátran, bármelyik színt is választod végül, a végeredmény minden esetben gyönyörű lesz.

Extra fényes lombkorona

A következő díszítés a legjobban egy lombjukat egész télen tartó, klímánkon is biztonságosan telelő díszfán, esetleg örökzöld növényen mutat jól, hiszen ott a fények visszaverődnek a falevelekről, ezáltal még fényesebb és tündökölőbb lesz a végeredmény. Hogy a lehető legszebb hatást érjük el, a törzsre és az össze fő ágra sűrűn tekerjük fel a választott színű izzósort, egy borostyánon például pedig igyekezzünk szinte az összes főbb ághoz, hajtáshoz tegyünk izzót. Talán elsőre időigényesnek tűnhet, de ha kész lesz biztosan ez a növény lesz az egész környék fő látványossága. Ha ilyen örökzölddel nem rendelkezel, mégis hasonló hatást szeretnél elérni, akkor a legsűrűbb ágazatú fát válaszd és azt tekerd körbe minél szorosabban. Megéri rászánnod az időt, hidd el!

Related Posts

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.