kerti dekoráció

A kerti törpék nagy visszatérése

Ha meghalljuk a kerti törpe kifejezést, biztos vagyok benne, hogy mindenkinek nagymamáink kertje jut rögtön eszébe és már mosolyra is húzódik a szánk, ahogy lelki szemeink előtt megjelennek a vidám kis piros manósapkák.
Bizony, bizony, annó minden második kertben volt egy vár, amit körülvett 1-2 vagy egy csapat kerti törpe. Sokan méltatlanul ráaggatták a giccs jelzőt, de napjainkban a törpikék nagy visszatérése zajlik, azt is mondhatnánk, hogy a kerti törpék reneszánszát éljük.

A Leden kínálatában rengeteg szebbnél szebb, édesebbnél édesebb törpe megtalálható, az egészen picitől a tekintélyes méretűig.
Most ebből mutatunk nektek egy pár imádnivaló darabot:

Gonkette manóasszony
Rögtön kezdjük is a sort egy különlegességgel, ezzel az bájos manóasszonysággal. Ha jól megfigyelitek, a kerti törpék többsége fiú, így ez az asszonyság igazi egyeduralkodó, vagy királynő lehet a kertben.
3 méretben elérhető; a kedves kis 29 cm-es, sapkáján egy édes rózsaszín rózsával, a közepes méret 41 cm-el és virágos sapkával, illetve azoknak, akik szép nagy feltűnő darabot szeretnének, az 56 cm-es manóasszony,sapkáján egy komplett szál virággal és levélkékkel. Hát nem szenzációs?

Öntözőkannás kerti törpe
Ez a kerti törpe is egy különleges darab, hiszen nem a klasszikus törpe sapkát viseli, hanem egy hegyes kis süveget, amivel kitűnik társai közül. Kézzel festett kis pufók pofija és a kezében tartott édes kis öntöző kanna mindenki arcára mosolyt csal. Anyaga műgyanta, így kevésbé törékeny, mint kerámia társai, és az időjárás viszontagságainak is jobban ellenáll majd. Helyezd a virágágyás tövébe, a kerti út mellé vagy a bejárati ajtódhoz, a siker garantáltan nem marad el!

 

Amerikai focis kerti törpe
Mert ugye ki mondta, hogy a törpéknek egész nap bányászni és dalolászni kell? Szabadidejükben ők is hódolhatnak hobbijaiknak, mint a golf, a krikett, vagy az amerikai foci, nem igaz? Ez a 19 cm-es kézzel festett kerti törpe egy igazi kuriózum. Sportos fejpántjával és amerikai focilabdájával igazán bohókás jelenség. Egy sport rajongó kertjében kötelező darab!

Kerti szakállas törpe
Ezeket a cuki kis szakállas törpikéket sem hagyhattam ki a felsorolásból. Pici kerek testükkel és hosszú kunkorodó sapkájukkal igazán bolondos dekorációk lesznek, kerted bármely részébe rakod is őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük