kerti dekoráció, Kreatív világítás, Világítás trend

Leszúrható kerti lámpák nyomában

Végre, végre itt van újra a jó idő, meleg van, zöldellik a táj, pillanatok kérdése, hogy visszavonhatatlanul kitörjön a nyár! Ugye milyen szuper?
Ez az az időszak, amikor minden kerttulajdonos tudja, hogy eljött a kertrendezés és a kertben töltött délutánok, esték ideje. Szépítgetjük és felkészítjük kertünket az előttünk álló időszakra, amikor is sokkal több időt töltünk majd a szabadban, mint a hűvösebb hónapokban. Ilyenkor kerülnek elő a napelemes világítások, hogy teljes pompájukban az őket megillető helyen tündökölhessenek.

Ha valamilyen okból kifolyólag még nem rendelkezünk ilyen termékkel, vagy kellene a meglévők mellé még pár darab, most szeretnénk a figyelmedbe ajánlani az egyik napelemes lámpa típust, ami nagyszerű választás lesz a kertedbe.Az egyik legnépszerűbb lámpa típus a leszúróval rendelkező avagy leszúrható lámpák.
Nem véletlenül, hiszen ezek a legkönnyebben “telepíthető” lámpa fajták. Nem kell szakembert hívni, hosszasan tervezni, kábeleket elvezetni és mindenféle idegőrlő dolgot tennünk, hogy ezeket a lámpákat hadba állítsuk. Semmi más teendőnk nincs, mint a lámpákat a leszúrójuk segítségével a földbe szúrni, és ezzel készen is vagyunk! Hátra dőlhetünk és élvezhetjük a szebbnél-szebb fényeket. Elég egyszerű,igaz!?

4 db Kerti napelemes fáklya lámpa Ajsa 48 cm narancssárga

Ezek között e leszúrható lámpák között is kedvünkre válogathatunk, hiszen a lehetőségek tárháza végtelen. Azt kell csupán eldöntenünk, milyen célt fog szolgálni a lámpánk?
Ha irányfényként szeretnénk használni a kerti út vagy járda mellett, akkor érdemes a földbe süllyeszthető leszúrós darabokat választanunk. Ezek a lámpák tökéletesen belesimulnak a talaj síkjába, mintha csak a “földből nőnének ki”, így nagyon harmónikus hatást érjetünk el vele. Képzeljük csak el, milyen csodás érzés, ha este haza érve egy kivilágított kerti út vezet minket az otthonunkhoz!
Ha pedig éppen ellenkezőleg, nem elrejteni, hanem sokkal inkább kiemelni szeretnénk világításunkat, akkor pedig egy fáklya lámpával vagy törtüveg gömbbel nem lőjetünk mellé.

A lámpa fényének erejét is a világítás célja határozza meg, hiszen az irányfényeknek nem árt, ha erősebb a fényerejűk, a dekorációs céllal elhelyezett leszúrható lámpáknak pedig valamivel gyengébb fényerőre van szükségük.
Még érdemes ezen szempontok alapján a fény színhatására is gondolni. A meleg fehér inkább harmónikus, visszafogottabb, sárgás-arany színű fényt ad, a hideg fehér kékes-jeges fényhatása jelzőfények esetén kifejezetten hasznos, a színes vagy színváltós világításokkal pedig roppant látványos hatást érhetünk el a kert bármely részén.

Leden TIPP: Nálunk a Ledennél minden leszúrós lámpa leszúrójával együtt kerül kiküldésre, ráadásul egy olyan ötletes és végtelenül biztonságos módon, hogy a lámpa leszúrója bele van fordítva a lámpa szárába! Így nincs esély rá, hogy a hegyes leszúró kilyukassza a csomagodat, vagy esetleg megsérülj miközben lelkesen bontogatod őket. Fogd meg bátran a lámpa szárát és a végén lővő fekete műanyag részt megfogva húzd ki a leszúrótüskét! Fordítsd meg és illeszd össze a lámpa szárával! És máris használatra kész szép új leszúrható kerti lámpád.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.