Kerti gyerekjáték

Így érhetjük el gyerekjátékokkal, hogy a kicsik több időt töltsenek a kertben

Természetes, hogy szülőként azt szeretnénk, hogy gyermekeink sokat legyenek a szabadban. Hiszen nincs is annál egészségesebb, mint amikor kint rohangálnak, és közben magukba szívják a friss levegőt és a napfényt. Arról nem is beszélve, hogy a szabadban töltött idő kellően lefárasztja őket, így az esti lefektetés is könnyebben fog menni.

De sokszor nem olyan egyszerű kicsalogatni a kicsiket a házból, és elérni, hogy letegyék a kütyüket és élvezzék a természetet. Mit tehet egy szülő, hogy mégis elérje, hogy sokat legyenek a kertben?

Jöhetnek a kertijátékok

Ha az udvar önmagában nem tűnik olyan csábítónak gyermekünk számára, akkor érdemes lehet beszereznünk pár izgalmas kertijátékot, amiktől egyből hívogatóbbá válik a kinti terep. A legjobb, ha valami olyat választunk, ami színes, hívogató, és könnyen tisztítható – így nem kell aggódnunk, ha esetleg elkapná az eső.

Az egyik legegyszerűbb megoldás az, ha veszünk kintre egy kis sátrat, vagy házikót, amiben a benti játékokkal is tud játszani úgy, hogy közben friss levegőn van. Ráadásul egy játéksátor még a napégéstől (és a káros UV sugaraktól), valamint az esőtől is megvédi gyermekünket és játékait.

Pár ötlet a játék választáshoz

Ha szeretnénk a játszóházak hangulatát a kertbe varázsolni, akkor beszerezhetünk sok apró színes labdát is, és megtölthetjük vele gyermekünk játszóházát, sátrát, vagy akár egy kis medencét. Ez a kicsiknél garantált siker lesz. 🙂 De azzal se lőhetünk mellé, ha olyan játékokat veszünk, amiket csak kint lehet használni. Így a gyerekeknek muszáj lesz kimozdulniuk ahhoz, hogy használják őket. Érdemes lehet beszerezni például buborékfújót, vízipisztolyt, frizbit, homokozót, vagy focilabdát.

Jó ötlet lehet az is, ha rávesszük a gyerekeket, hogy besegítsenek a kertészkedésben. Ha veszünk nekik saját kerti szerszámokat, azzal elérhetjük, hogy örömmel kezdjenek bele az ásásba és kapálásba. Így közösen élvezhetjük a kert rendezését, miközben a kicsik még játszva tanulnak is.

Előzzük meg a kupit

A gyerekbarát kert tele van kacatokkal, így aztán könnyen kialakulhat benne az anyukák rémálma is: a nagy kupi is. Ahhoz, hogy ezt megelőzzük érdemes kialakítanunk egy rendszert, ami a kerti gyerekjátékok tárolására szolgál. Ha mindennek megvan a helye és könnyű elrakni a dolgokat, akkor megtaníthatjuk a kicsiket is, hogy nap végén mindig elpakoljunk közösen Így nem alakul ki rendetlenség és a kertijátékok se fognak bekoszolódni és idő előtt elhasználódni.

A kerti és garázs rendszerezéshez és tároláshoz további hasznos tippeket találsz a Kívül Belül Boldogság blogon.

A maximális sikerért dekoráljunk

Ha azt szeretnénk, hogy az egész család imádja a kertben tölteni idejét, akkor érdemes nagyobb hangsúlyt fektetnünk az udvar kidíszítésére is. Mert mindenki szívesebben ücsörög egy fényekkel és dísztárgyakkal teli vidám környezetben. Ráadásul a megfelelő világítással azt is elérhetjük, hogy sötétedés után is hívogató legyen a kert vagy a terasz.

Szóval ne fogjuk vissza magunkat, jöhetnek az égősorok, fényfüzérek, kerti lámpások. Elhelyezhetünk aranyos kerti figurákat is, sőt akár még madáritatóval vagy egy apró szökőkúttal is dekorálhatunk.

A gyerekek pedig a díszítés kiválasztásában és elhelyezésében is segíthetnek, így a kert nekik is tetszeni fog és még hívogatóbb lesz számukra. (Arról nem is beszélve, hogy a kertészkedés mellett a dekorálás is egy szuper kinti közös program.)

Ha kedvet kaptál a kerted gyerekbaráttá alakításához, akkor tehát kezdj pár szuper esőálló játék beszerzésével. Majd ha ezzel megvagy, akkor folytathatjátok közös kertészkedéssel és dekorálással. Hidd el, ezek után azért kell majd könyörögnöd, hogy a gyerekek visszamenjenek a lakásba. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.