4 egyszerű mód, hogyan varázsolj mesés tűzrakást a lakásba!

A téli szeles, nyirkos időszakban nincs kellemesebb érzés, mint bekuckózni egy jó könyvvel és meleg teával a lobogó fényű kandalló mellé, onnan szemlélve a kinti zord időjárást.

Amennyiben nálatok nincs, vagy biztonsági okokból (gyermekek, házikedvencek miatt) kerülnéd a nyílt tűz használatát, mégis szeretnéd ilyen módon hangulatossá varázsolni a szobát, az alábbi 4 egyszerű módon Te is elkészítheted magadnak a saját tűzrakó helyedet.

Ráadásul az elkészült művet nyári időszakban a terasz vagy a kert díszítésére is fel lehet használni így máris hangulatosabbá varázsolhatsz egy egyszerű esti grillezést vagy szalonnasütést is. Ez esetben a kültéri világítás használatát ajánljuk.

A díszek elkészítéséhez meleg és/vagy hideg fényű fényhuzalokrapiros fényfüzérre valamint néhány farönkre vagy fakéregre lesz szükséged.

1.) Szuperbiztonságos tábortűz

Ehhez nem lesz másra szükséged, mint egy használaton kívüli fémkályhára vagy egy nagyobb fém tálra. Amennyiben nem rendelkezel ilyenekkel, a szoba sarkába helyezett fémrácsok vagy egy drótkosár is tökéletesen megfelel a célnak.

Emellett kell néhány farönk darab, valamint melegfényű mikroszálas fényhuzal is, hogy el tudd készíteni ezt az egyszerű ál tábortüzet. A nagyobb, megtisztított fahasábokat helyezd a kályhába, a rácsokra vagy a drótkosárba, majd szépen tekerd köréjük a fényhuzalt. Kész is a mutatós és biztonságos „lángoló” tűzrakhely.

2.) Fényes farakás

Ez még egyszerűbb módja a dekoráció elkészítésének, hiszen nincs más dolgod, mint lefektetni farönköket szorosan egymásra a fal mellé úgy, hogy a fadarabok végei álljanak kifele.

Ezután a tetején vezess végig meleg és hideg fényű fényhuzalokat. A kétféle melegségű fény még élethűbbé varázsolja a kompozíciót és amilyen egyszerű elkészíteni, olyan mutatós lesz a végeredmény.

3.) Táncoló parazsak

A tűzrakás egy fontos és látványos eleme a parázs, mely amellett, hogy melegséget áraszt, kinézetre is gyönyörű. Ha ezt a hatást szeretnéd elérni, először meleg fényű fényhuzallal majd piros fényfüzérrel is tekerd körbe a farönköket.

Máris kész a parázsló fényű szobadíszed. Ráadásul, ha a piros fényeket úgy állítod be, hogy villogjanak, még inkább hasonlítani fog egy pislákolva elhamvadó tűzrakásra.

4.) Helytakarékos fényforrás

Ha nem szeretnéd, hogy nagy helyet foglaljon a díszed, állíts nagyobb méretű fakérgeket vagy vékonyabb farönköket a falhoz és ezeket sűrűn tekerd körbe fényhuzallal. Mivel kis helyet foglal, akár a hálószobába romantikus fényű dísze is lehet.

Reméljük a fenti ötletek alapján te is kedvet kaptál, hogy elkészíts egy ilyen tűzrakás hatású kompozíciót, azzal még hangulatosabbá téve otthonod.

Következő bejegyzés
Így emlékezz meg szeretett állataidról napelemes nyughely segítségével
Előző bejegyzés
3 módszer, amellyel varázslatossá teheted az otthonod a mikroszálas fényhuzalok segítségével!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fill out this field
Fill out this field
Adjunk meg egy valós email címet.

Menü