Kreatív világítás

4 egyszerű mód, hogyan varázsolj mesés tűzrakást a lakásba!

A téli szeles, nyirkos időszakban nincs kellemesebb érzés, mint bekuckózni egy jó könyvvel és meleg teával a lobogó fényű kandalló mellé, onnan szemlélve a kinti zord időjárást.

Amennyiben nálatok nincs, vagy biztonsági okokból (gyermekek, házikedvencek miatt) kerülnéd a nyílt tűz használatát, mégis szeretnéd ilyen módon hangulatossá varázsolni a szobát, az alábbi 4 egyszerű módon Te is elkészítheted magadnak a saját tűzrakó helyedet.

Ráadásul az elkészült művet nyári időszakban a terasz vagy a kert díszítésére is fel lehet használni így máris hangulatosabbá varázsolhatsz egy egyszerű esti grillezést vagy szalonnasütést is. Ez esetben a kültéri világítás használatát ajánljuk.

A díszek elkészítéséhez meleg és/vagy hideg fényű fényhuzalokrapiros fényfüzérre valamint néhány farönkre vagy fakéregre lesz szükséged.

[us_image image=”16824″ size=”us_400_600_crop” align=”left” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

1.) Szuperbiztonságos tábortűz

Ehhez nem lesz másra szükséged, mint egy használaton kívüli fémkályhára vagy egy nagyobb fém tálra. Amennyiben nem rendelkezel ilyenekkel, a szoba sarkába helyezett fémrácsok vagy egy drótkosár is tökéletesen megfelel a célnak.

Emellett kell néhány farönk darab, valamint melegfényű mikroszálas fényhuzal is, hogy el tudd készíteni ezt az egyszerű ál tábortüzet. A nagyobb, megtisztított fahasábokat helyezd a kályhába, a rácsokra vagy a drótkosárba, majd szépen tekerd köréjük a fényhuzalt. Kész is a mutatós és biztonságos „lángoló” tűzrakhely.

[us_image image=”16821″ size=”us_400_600_crop” align=”left” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

2.) Fényes farakás

Ez még egyszerűbb módja a dekoráció elkészítésének, hiszen nincs más dolgod, mint lefektetni farönköket szorosan egymásra a fal mellé úgy, hogy a fadarabok végei álljanak kifele.

Ezután a tetején vezess végig meleg és hideg fényű fényhuzalokat. A kétféle melegségű fény még élethűbbé varázsolja a kompozíciót és amilyen egyszerű elkészíteni, olyan mutatós lesz a végeredmény.

[us_image image=”16823″ size=”full” align=”left” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

3.) Táncoló parazsak

A tűzrakás egy fontos és látványos eleme a parázs, mely amellett, hogy melegséget áraszt, kinézetre is gyönyörű. Ha ezt a hatást szeretnéd elérni, először meleg fényű fényhuzallal majd piros fényfüzérrel is tekerd körbe a farönköket.

Máris kész a parázsló fényű szobadíszed. Ráadásul, ha a piros fényeket úgy állítod be, hogy villogjanak, még inkább hasonlítani fog egy pislákolva elhamvadó tűzrakásra.

[us_image image=”16822″ size=”full” align=”left” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

4.) Helytakarékos fényforrás

Ha nem szeretnéd, hogy nagy helyet foglaljon a díszed, állíts nagyobb méretű fakérgeket vagy vékonyabb farönköket a falhoz és ezeket sűrűn tekerd körbe fényhuzallal. Mivel kis helyet foglal, akár a hálószobába romantikus fényű dísze is lehet.

Reméljük a fenti ötletek alapján te is kedvet kaptál, hogy elkészíts egy ilyen tűzrakás hatású kompozíciót, azzal még hangulatosabbá téve otthonod.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük