Kreatív világítás, Világítás trend

4+1 ok, amiért érdemes szolárlámpát választanod a kertbe

Ha a ragyogó kertvilágítás a szíved minden vágya, akkor szerintem csakis szolárlámpákban érdemes gondolkodnod. Hiszen a napelemes szépségek rengeteg előnnyel (és fénnyel) járnak. Hogy mik ezek az előnyök pontosan? Összeszedtük Neked, hogy lásd, messze lekörözik az árammal és elemmel működő társaikat!

Íme a 4+1 ok, amiért a szolárlámpákkal jól jársz:

1) Automata be- és kikapcsolás a kényelemért

Ugyan kinek van ereje egy hosszú munkanap végén még végigmenni és egyesével bekapcsolni a kert világításait?! A napelemes lámpák ennél sokkal kényelmesebbek, hiszen érzékelik, amikor besötétedik és automatikusan bekapcsolnak. Majd amikor újra felkel a nap, akkor fényérzéklőjüknek hála szépen maguktól lekapcsolnak és elkezdenek töltődni, hogy este újra teljes erővel ragyoghassanak.

Nem kell hozzájuk időzítőt beállítani, nem kell esős időben kimenni és kikapcsolni őket. Egyszerűen teszik a dolgukat, így Te hátradőlhetsz és gyönyörködhetsz a fényekben. Ugye milyen jó?

2) Védik a környezetet és még spórolnak is

A napelem egy teljesen zöld megoldás. Hiszen ezek a szolárlámpák tényleg a napsütéstől töltődnek fel, nem használnak semmi áramot. Így aztán jót tesznek a környezetnek és még nekünk is spórolhatnak a villanyszámlán. Szóval csak nyerni lehet velük! 🙂

Itt kiemelném, hogy nem csak a napelemes világításokkal, hanem a napelemes szökőkútakkal is spórolhatunk. Hiszen ezek a csobogó csodák a nap erejével tudják forgatni a vizet. És eközben gyönyörű díszei lesznek a kertnek is.

3) Búcsút mondhatsz a csúnya kábeleknek

Csúnyán belerondíthat a látképbe, ha a világításaid több méter kábellel és hosszabbítókkal tudnak csak működni. Sokkal egyszerűbb megoldás, hogyha nem kell konnektorokat keresgélned és elvezetned a rengeteg konnektorig vezető kábelt sem. A napelem pedig erre is tökéletes megoldást nyújt. Hiszen a lámpákba már bele van építve az apró napelem, ami mindenféle kábel nélkül is tökéletesen működik.

4) Kiállja az idő(járás) próbáját

A szolárlámpák strapabírók. Kiállják az idő és az időjárás próbáját is. Hiszen víz, hó, és időjárás biztosak. Ráadásul hosszú évekig gyönyörűen világítanak. (De egy jó boltban amúgy is biztosan kapsz legalább 1 év garanciát a napelemes termékekre, így tényleg nem kell a tartósságán aggódnod).

+1 Minden mi szem-szájnak ingere

Annyi, de annyi különböző szolárlámpa és napelemes világítás létezik, hogy biztos megtalálod a kedvedre valót. Ma már talán nagyobb a választék ezekből a termékekből, mint az árammal, vagy elemmel működő “hagyományos” társaikból. Nagy választék lesz, akár lámpát, fényfüzért, lámpást, vagy valami édes világító figurát keresel. De még világító szélcsengőket, vagy LED-es szélforgókat is találhatsz, hogy ékesítsd velük az udvart.

Arról nem is beszélve, hogy vannak erős fényű és gyengébb hangulatvilágítást biztosító lámpák. Valamint rengeteg különböző színben pompázó fényt találhatunk. Akár színes, vagy akár színváltós lámpára, akár valami klasszikus fehér fényű világításra vágyunk.

Remélem sikerült meggyőznöm, hogy szolárlámpát válassz! Ha igen, akkor nézz körül ezeknek a mesés világításoknak a széles választékában ide kattintva!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük