Kreatív világítás

Csináld magad mesés szivecskés fényfüggöny dekoráció

Oké, bevalljuk: menthetetlen romantikusok vagyunk! Ugyan melyik lány ne imádná a virágot, egy hatalmas, szupercuki plüssmackót és annyi csokit, amennyi egy élet alatt sem fogy el?

Valószínűleg nem mi vagyunk az egyetlenek, akik a karácsonyi extra kiadások után értékelik a low-budget ötleteket. Akár egy romantikus, összebújós estéről legyen szó a pároddal, vagy egy csajos filmezésről a kanapén, igazából a lényeg, hogy így lesz végre apropód a TV előtt takaróba burkolódzva kuckózni egyet.

Szóval, ha egy olyan pénztárcabarát dekorációra vágysz, amellyel feldobhatod az otthon maradós estéket, vagy szimplán csak egy szuper romantikus hátteret szeretnél a kanapé fölé, akkor ne is keresgélj tovább! Itt és most megosztjuk veled ezt a könnyen elkészíthető, szerethető, mesés fényfüggöny dekorációt.

Mire lesz szükségem az elkészítéséhez?

Szükséged lesz egy ollóra, egy tollra, egy régi újságpapírra, egy LED fényfüggönyre és cirka negyed óra szabadidőre!

Milyen fényfüggönyt válasszak?

És hogy melyik fényfüggönyt válaszd? Nos, ezt abszolút rádbízzuk. A legfontosabb, hogy LED izzókkal rendelkezzen, hogy abszolút kizárjuk a túlmelegedés veszélyét. Ezen felül a hossza, a hideg vagy meleg színe, vagy bármilyen más tulajdonsága abszolút a te ízlésedre van bízva! Mi a januári hideget ellensúlyozandó egy meleg fényben tündöklő világítás mellett tennénk le a voksunkat, de te nyugodtan választhatsz például egy frissítő, jeges kék, vagy egy színes fényfüggönyt is.

Hogyan készül a DIY szivecskés fényfüggöny dekoráció?

  1. lépés

Ragadd meg a tollat és az újságot, és rajzold meg életed legtökéletesebb szivecskéit! Ügyelj rá, hogy a szivek elég nagyok legyenek hozzá, hogy a LED-eket keresztül tudd majd rajtuk húzni, de ne legyenek túl nagyok, és illeszkedjenek majd a két LED közé.

  1. lépés

Ha elkészültél a szivek megrajzolásával, akkor ragadj ollót és vágd ki őket. Akár összefoghatsz több lapot is, így gyorsabban haladsz majd! Annyit vágj ki, ahány LED izzót díszíteni szeretnél a szivekkel.

  1. lépés

Ha minden jól megy, akkor mostanra egy nagy kupac szivecskével és egy LED sorral vagy körbebástyázva. A következő lépés az lesz, hogy egy tollal X-et rajzolsz a szivek hátára, középtájban, oda, ahol majd a LED-ek áthaladnak rajtuk. Ez után ollóval óvatosan vágj egy lyukat az X-ek helyére. A lyuk legyen elég nagy ahhoz, hogy a LED-et át tudd tolni rajta, de ügyelj rá, hogy ne legyen túl nagy, mert akkor könnyedén lepottyan a szív a kábelről.

  1. lépés

Óvatosan nyomd át a LED-eket az elkészült sziveken, és addig csináld, míg mindegyik kis izzóra nem kerül egy aranyos kis szivecske!

Ha elkészültél mind a négy lépéssel, akkor nincs más hátra, minthogy kiválaszd, hogy hova is szeretnéd helyezni az elkészült romantikus kis fényfüggönyödet! A falra a kanapé fölé, az ablakba, vagy a lépcső korlátjára?

Bárhova is helyezd, az biztos, hogy a vendégek a csodájára járnak majd – főleg, ha kiderül, hogy a varázslatos dekorációt te magad készítetted!

Ajánlott világítások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük