Kreatív világítás

Ezért nagyszerű találmány a napelemes ereszcsatorna világítás

A tökéletes világítás minden kert esetében más és más, hiszen nincs két egyforma udvar, nincs két egyforma ember, nincs két egyforma ízlés. Vannak azonban bámulatos vagy éppen praktikus dolgok, amik szinte mindenkit levesznek a lábukról, amik szinte minden kert ékkövei lehetnek. Ilyen például a LED napelemes ereszcsatorna világítás.

Az ereszcsatorna egy olyan cső, amely összegyűjti a házad tetejére zúduló esővizet és elvezeti a megfelelő helyére, általában a csatornarendszerbe. A napelemes ereszcsatorna világítások gyönyörűen, minden irányban megvilágítják a csatorna alatti részt, legyen az házad egy része, a bejárati ajtó, a kedvenc medencéd, vagy az épülethez vezető kedves, bájos kis ösvény.

Természetesen ezt a fajta LED világítást nem csak ereszcsatornához rögzíthetjük. Láttál már futurisztikus megvilágítású kertet, ahol a világítás a kerítés, vagy az erkély korlátjához lett rögzítve? Ugye mennyire egyedi és emlékezetes élményt nyújt látványa? Akkor se ess kétségbe, ha a te kerted nem éppen a futurisztikus jelzőt mondhatja magáénak: az ereszcsatorna világítások minden jellegű, minden stílusú kerthez tökéletesen passzolnak. Vintage udvar, kis fa díszek és kovácsoltvas megoldások? Vagy épp ellenkezőleg, ultramodern, minimál kert, hatalmas medencével, pálma- és banánfákkal és napvitorlákkal? Az ereszcsatorna világítás mindegyik opciót mesébe illő fényekkel árasztja el esténként, csak győzd kivárni, hogy alábukjon a nap a horizonton!

[us_image image=”18616″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”18614″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”12379″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

Ezeket a világításokat azonban nem csak a kertedben tudod hasznosítani. Kivilágítatlan a házad előtti rész, sötétbe borul az utca? Nem érzed magad biztonságban hazatértedkor? Ezzel a gazdaságos megoldással nem kell többet a hátad mögé tekintve keresned a kapukulcsodat, és minden árnyéktól, zajtól összerezzenve szedni a lábaidat! Ugye, mennyire csábító?

A technikai részletek

Az ereszcsatorna világítás LED lámpából, rögzítő elemekből, csavarokból és akkumulátorokból áll. Telepítésük rendkívül könnyű, karbantartásuk egyszerű, hiszen vezeték nélküli, hordozható világításról beszélünk. Költséghatékony, hiszen nem fogyaszt áramot, nincs fenntartási költsége – környezetbarát, zöld, tudatos megoldások. Nem szükséges sem be-, sem kikapcsolnunk, hiszen fényérzékelő fotocellákkal rendelkeznek, melyek sötétedéskor, illetve sötét, nagyon borús időben automatikusan bekapcsolnak, hajnalban pedig automatikusan ki.

Fontos információk a napelemes világításokról

Ha azt szeretnénk, hogy a világításunk éjjel a lehető legnagyobb fénnyel tündököljön, akkor ügyeljünk az elhelyezésére: a nappal során minél több direkt napfényt tud elnyelni a test, éjszaka annál erősebb fénnyel ragyog.

A napelemes LED világítások teljesítményét alapvetően öt tényező határozza meg: az egyenlítőtől való távolság, a megfelelő rögzítési szög, a magasság, ahova a LED kerül, az idő, ami alatt fel tud töltődni a fotocella, és a tiszta, felhőtlen ég.

[us_image image=”18613″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”12383″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”12384″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

Az Északi félgömbön élőknek, az egyenlítőtől északra, így Magyarországon is, a napelemes világításokat dél felé nézve, az egyenlítő irányába szükséges elhelyezni, így tudják a lehető legnagyobb mennyiségű napfényt elnyelni. A Déli félgömbön pedig ennek az ellenkezője lép érvénybe: a napelemeket északi irányba nézve szükséges rögzíteni.

A napelemes LED ereszcsatorna világítások, csak úgy, mint többi napelemes társuk, cseppálló, vízálló minősítéssel rendelkeznek, így a legszélsőségesebb időjárás közepette sem kell aggódnunk épségükért, és a kertünk hibátlan fényeiért.

A legszuperebb LED napelemes ereszcsatorna világítások

Megjött a kedved egy ilyen fantasztikus világításhoz? Alig várod, hogy megrendelhesd, meghozza a postás és felszerelhesd kertedben? Nem húzzuk tovább az időt. Ha a legjobb napelemes ereszcsatorna világítást keresed, akkor nincs más dolgod, mint választani a kínálatunkból.

[us_image image=”12378″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”12376″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”12372″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_separator size=”small” show_line=”1″ thick=”3″ color=”primary” text=”Ajánlott világítások” title_tag=”h3″][us_grid post_type=”ids” ids=”12371, 18611″ items_quantity=”3″ no_items_message=”Nincs találat” items_layout=”shop_modern” columns=”3″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük