Kreatív világítás

Hálószoba világítás ötletek

A lakás összes helysége közül talán a hálószoba az, amelyben sötétben a legtöbb időt töltjük – e mellett persze a szobát világosban és a köztes állapotban: szürkületben is használjuk. Pontosan ezért nagyon fontos, hogy megtaláljuk a tökéletes világítást, és ezáltal a szoba ne csak az éjszakai alvásokhoz váljon ideális helyszínné; de jóleső érzéssel keljünk fel reggel és indítsuk innen a napunkat is.

A jól megtervezett modern hálószoba-világítás a hálószobát sokoldalú és otthonos, multifunkcionális lakótérré alakítja. A világítótestek helyes megválasztása lehetővé teszi a nappali, kellően fényes megvilágítást, a lágy éjszakai hangulatot és az összes köztes mód létrehozását.

A világítások okos összeállítása által lesz tökéletes a hálószobád bármilyen tevékenységhez. Hangulatvilágítás az esti romantikához, erősebb világítás, ha például dolgoznod kellene még itthon is, vagy egy közepes erősségű fény az általános tennivalókhoz.

Mennyezeti lámpák az általános tennivalókhoz

A tökéletes megvilágítás első és legkézenfekvőbb eszköze a központi, mennyezeti lámpa, vagy csillár felhelyezése a plafonra. Ezek lámpák állhatnak egy nagyobb, vagy több kisebb lámpatestből is. Míg régebben a lefelé irányuló fény volt jellemző, addig manapság előtérbe kerültek a felfelé irányuló világítások, melyek sokkal barátságosabb hangulatot varázsolnak otthonunkba. Ha magas belmagasságú a háló, akkor egy lefelé lógó csillár ideálisabb választás, míg egy alacsonyabb belmagasság esetén a mennyezeti lámpákat érdemes inkább választani.

Fények az éjjeliszekrényen

Sokan szeretnek olvasni lefekvés előtt, de az éjjeliszekrényre helyezett lámpa a szimpla sötétedés utáni pakolászáshoz is hangulatos fényt ad. Arra ügyelünk, hogy ne „süssön” a szemünkbe a fény, így a lámpa rendelkezzen búrával, vagy legyen rugalmasan állítható rajta a fény iránya.

Fali lámpák

Ha gyakran végzel olyan tevékenységeket a hálóban, amik erősebb fókuszt igényelnek, akkor elhelyezhetsz különböző falra helyezhető lámpákat is, melyek fényénél olvashatsz, vagy például dolgozhatsz is.

Irányfények

Ha gyakran járkálunk éjszaka, esetleg kisgyerekek vannak a családban, akik éjjel gyakran kóricálnak a szülők hálójában, akkor érdemes biztonsági okokból kifolyólag irányjelző fényeket elhelyezni. Ezek akár lehetnek mozgásérzékelős, gyengébb fényerejű világítások, vagy szimpla, konnektorba helyezhető irányjelző fények is.

Falon kívüli LED panel világítások

Modern, letisztult és designos. Egyszerre elegáns és futurisztikus, fényűző és szolid – mi az? A falon kívüli LED panel világítások nem csak mutatósak, de helyezhetőek akár hálóba, akár nappaliba, de még az előszobában vagy a konyhába is remekül fognak mutatni! A 6 wattos LED-eknek köszönhetően a legsötétebb tereket is tökéletesen bevilágítják. Igény szerint rendelhető meleg fehér és hideg fehér színben is.

Süllyesztett LED panel világítások

A falon kívüli megoldás helyett jobban tetszene egy, a falba süllyesztett fényforrás a hálószobádban? Válaszd a süllyesztett LED világítások bármelyikét: akár egy kör vagy egy négyzet alakút preferálnál, akár hideg, akár meleg fehér fénnyel, webshopunkban mindegyik elérhető.

Színárnyalatok tengerében – melyik az ajánlott a hálószobába?

A hálószobai világítás kiválasztásakor a melegebb színű izzók ideálisak, hiszen ezek jelentősen lágyítják a hangulatot, megvilágítást. A LED-izzók által elérhetőek a lehető legkülönbözőbb színárnyalatok; színhőmérsékletek teljes spektrumát kínálják. Környezetbarát és hatékony választásnak bizonyulnak bármilyen hálószobába.

Milyen fényerősséget válasszunk a hálószobánkba?

A hálószoba izzóinak fényerősségét kb 2000 és 4000 lumen közt javasoljuk. Az állítható fényerősségű világítások segítségével azonban még jobban testre szabhatjuk a fény erősségét, így az mindig pontosan olyan lesz, mint amilyennek a hangulatunk megkívánja.

Ajánlott világítások

Elfogyott
Tovább
Bezár

Falon kívüli LED panel világítás kör alakú 17 x 3,5 cm 12W meleg fehér

2.190 Ft
Elfogyott
Tovább
Bezár

Süllyesztett LED panel világítás kör alakú 30 x 1 cm 24W meleg fehér

2.990 Ft
Elfogyott
Tovább
Bezár

Süllyesztett LED panel világítás négyzet alakú 30 x 30 x 1 cm 24W meleg fehér

2.990 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük