Kreatív világítás

Hogyan használd fel a karácsonyi fényeket, karácsony után is

Karácsony és az ünnepek elmúltával sem szeretnéd a szekrény mélyére süllyeszteni a mesésebbnél mesésebb világításokat, de nincs ötleted, hogy mitévő legyél velük? Segítünk!

Ha az év során csak egyszer esel a varázslatos fények és álomszép világítások bűvöletébe, akkor nagy valószínűséggel ez karácsonykor fog megtörténni. Aztán elmúlnak az ünnepek, lassan már a farsangi időszak is beköszönt, de neked semmi kedved leszedni az otthonodat dekoráló fényeket? Megértjük. Van egy jó hírünk: nem is kell!

Hogyan használjam a karácsonyi fényeket karácsony után?

Íme, pár ötlet, hogy mihez is kezdj a karácsonyi fényekkel az ünnepek után.

 • Helyezd a fényfüzéreket kis üvegekbe!

Tele a lakás fényfüzérekkel? Fogj egy bármilyen méretű üveget (akár egy nagyobb, például 5 literes befőzésre alkalmas üveg is lehet), és vezesd el benne esztétikusan a fényfüzért! Az így, egy perc alatt kreált dekorációt helyezheted bárhova; az előszobaszekrényre, a nappaliban a dohányzóasztalra, de akár a hálóban is funkcionálhat diszkrét éjjeli fényként.

 • Csináld magad fali fényképalbum

Örök romantikus vagy és a saját készítésű dekorációktól sem riadsz vissza? Akkor ezt a DIY fali fényképalbumot neked találták ki! Először is válaszd ki a helyet, ahol a falon jól mutatna a kis összeállítás a család, vagy kettőtök képeiből. Utána nincs más hátra, mint kis szögeket verni a falba, amelyeken elvezeted a fényfüzért. A fényképeket pedig rögzítsd a LED szalaghoz kis csipeszekkel.

 • Varázslatos felhők a gyerekszobába

Feldobnád a gyerekszobát? Jól jönne egy dekoratív éjjeli fény? Ezt a világító felhőt a gyerekek imádni fogják! Elkészítése szó szerint gyerekjáték, a végeredmény pedig magáért beszél! Mindössze néhány összetevőre lesz szükséged és egy kis szabadidőre, és máris teljes pompájában ragyoghat a gyerekszoba új kedvenc dekorációja! Ezeket szerezd be, mielőtt nekiállsz:

 • néhány fehér papírlámpás,
 • egy ragasztópisztoly,
 • egy LED fényfüggöny,
 • átlátszó kötél vagy huzal,
 • egy új, szép fa partvisnyél,
 • két rögzítőelem,
 • és egy csomó vatta a szép, pufi felhőkhöz.

Első lépésként ragadd meg a fehér lámpásodat és ragasztópisztoly segítségével kezdd el ráragasztani a fehér vattát. Ha vannak különböző méretű lámpásaid, akkor még jobb a helyzet! 5 db lámpásból már szép kis felhőgyülekezet készülhet. Szükséged lesz valamire, amire rögzítheted a felhődet. Egy új, fa partvisnyél ehhez tökéletes is lesz. Rögzítsd a plafonhoz két rögzítőelem és az átlátszó huzal segítségével. Ne feledd, ennek bombabiztosnak kell lennie, hiszen véletlen sem szeretnénk, hogy az elkészült dekor lepottyanjon a plafonról! Következő lépésként rögzítsd az átlátszó huzalok segítségével a partvisnyélhez a felhőket. Ez után nincs más hátra, mint megadni az utolsó löketet: ragadd meg a LED sort és rögzítsd a partvisnyélhez, illetve a lámpásokhoz. Érdemes a LED-eket különböző magasságra állítani, így még életszerűbb, még mesésebb lesz az összhatás.

 • Világító nevek a falon

Egy egyszerű, karácsonyról visszamaradt LED mikroszálas fényhuzal segítségével elkészíted az egyéni feliratodat, mely otthonod éke lesz majd! Ennél aztán tényleg nincs gyorsabb és egyszerűbb dekoráció: kis szögekkel rögzítsd a falhoz a fényhuzalt úgy, hogy a kívánt feliratot vagy nevet adják ki. Használhatod akár a nappaliban is, de remekül mutat majd például a gyerekszobában is!

Természetesen ezeken kívül is számtalan módon használhatod az ünnepi fényeket lakásodban, kertedben, otthonodban. Engedd szabadjára bátran képzelőerődet és dekorálj kedvedre!

Ajánlott világítások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük