Kreatív világítás

Hogyan használd fel a karácsonyi fényeket, karácsony után is

Karácsony és az ünnepek elmúltával sem szeretnéd a szekrény mélyére süllyeszteni a mesésebbnél mesésebb világításokat, de nincs ötleted, hogy mitévő legyél velük? Segítünk!

Ha az év során csak egyszer esel a varázslatos fények és álomszép világítások bűvöletébe, akkor nagy valószínűséggel ez karácsonykor fog megtörténni. Aztán elmúlnak az ünnepek, lassan már a farsangi időszak is beköszönt, de neked semmi kedved leszedni az otthonodat dekoráló fényeket? Megértjük. Van egy jó hírünk: nem is kell!

Hogyan használjam a karácsonyi fényeket karácsony után?

Íme, pár ötlet, hogy mihez is kezdj a karácsonyi fényekkel az ünnepek után.

 • Helyezd a fényfüzéreket kis üvegekbe!

Tele a lakás fényfüzérekkel? Fogj egy bármilyen méretű üveget (akár egy nagyobb, például 5 literes befőzésre alkalmas üveg is lehet), és vezesd el benne esztétikusan a fényfüzért! Az így, egy perc alatt kreált dekorációt helyezheted bárhova; az előszobaszekrényre, a nappaliban a dohányzóasztalra, de akár a hálóban is funkcionálhat diszkrét éjjeli fényként.

 • Csináld magad fali fényképalbum

Örök romantikus vagy és a saját készítésű dekorációktól sem riadsz vissza? Akkor ezt a DIY fali fényképalbumot neked találták ki! Először is válaszd ki a helyet, ahol a falon jól mutatna a kis összeállítás a család, vagy kettőtök képeiből. Utána nincs más hátra, mint kis szögeket verni a falba, amelyeken elvezeted a fényfüzért. A fényképeket pedig rögzítsd a LED szalaghoz kis csipeszekkel.

 • Varázslatos felhők a gyerekszobába

Feldobnád a gyerekszobát? Jól jönne egy dekoratív éjjeli fény? Ezt a világító felhőt a gyerekek imádni fogják! Elkészítése szó szerint gyerekjáték, a végeredmény pedig magáért beszél! Mindössze néhány összetevőre lesz szükséged és egy kis szabadidőre, és máris teljes pompájában ragyoghat a gyerekszoba új kedvenc dekorációja! Ezeket szerezd be, mielőtt nekiállsz:

 • néhány fehér papírlámpás,
 • egy ragasztópisztoly,
 • egy LED fényfüggöny,
 • átlátszó kötél vagy huzal,
 • egy új, szép fa partvisnyél,
 • két rögzítőelem,
 • és egy csomó vatta a szép, pufi felhőkhöz.

Első lépésként ragadd meg a fehér lámpásodat és ragasztópisztoly segítségével kezdd el ráragasztani a fehér vattát. Ha vannak különböző méretű lámpásaid, akkor még jobb a helyzet! 5 db lámpásból már szép kis felhőgyülekezet készülhet. Szükséged lesz valamire, amire rögzítheted a felhődet. Egy új, fa partvisnyél ehhez tökéletes is lesz. Rögzítsd a plafonhoz két rögzítőelem és az átlátszó huzal segítségével. Ne feledd, ennek bombabiztosnak kell lennie, hiszen véletlen sem szeretnénk, hogy az elkészült dekor lepottyanjon a plafonról! Következő lépésként rögzítsd az átlátszó huzalok segítségével a partvisnyélhez a felhőket. Ez után nincs más hátra, mint megadni az utolsó löketet: ragadd meg a LED sort és rögzítsd a partvisnyélhez, illetve a lámpásokhoz. Érdemes a LED-eket különböző magasságra állítani, így még életszerűbb, még mesésebb lesz az összhatás.

 • Világító nevek a falon

Egy egyszerű, karácsonyról visszamaradt LED mikroszálas fényhuzal segítségével elkészíted az egyéni feliratodat, mely otthonod éke lesz majd! Ennél aztán tényleg nincs gyorsabb és egyszerűbb dekoráció: kis szögekkel rögzítsd a falhoz a fényhuzalt úgy, hogy a kívánt feliratot vagy nevet adják ki. Használhatod akár a nappaliban is, de remekül mutat majd például a gyerekszobában is!

Természetesen ezeken kívül is számtalan módon használhatod az ünnepi fényeket lakásodban, kertedben, otthonodban. Engedd szabadjára bátran képzelőerődet és dekorálj kedvedre!

Ajánlott világítások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük