Kreatív világítás

Kerti varázs: ragyogó fák és gyönyörű kerti lámpák

Ha nyár és forróság, akkor kerti parti!

Egy omlós szelet hús, egy jó pohár bor, és egy nagy adag jókedv – a recept egyszerűnek tűnik, ám nem árt figyelnünk egy nagyon fontos dologra: a dekoráció és a világítás adja meg a kert, ezáltal a kerti parti alaphangulatát is! Ne bagatellizáljuk el akkor sem, ha esetleg eddig hanyagoltuk a témát. Fordítsunk rá kellő hangsúlyt, adjuk meg a kerti parti módját!

Ha feldíszítettük udvarunkat bájos és mutatós dekorációs elemekkel, az már fél siker. Igen ám, csak hogy mit sem ér ez a báj, ha naplementekor mindent elönt a sötétség – többek közt a meseszép dekorációinkat is.

Öltöztesd fényárba a fákat!

Egy univerzális tipp, ami minden stílusú kerthez és minden kerti partihoz ideális választás lehet: ússzanak fényárban a fáid! Ez az egyszerű, ám de annál látványosabb ötlet egyszerűen kivitelezhető, a hozzávalók beszerzéséhez pedig nem szükséges mélyen a zsebünkbe nyúlni, hiszen egy-egy fénykábelt, fényfüzért vagy fényhálót már igen baráti áron megvásárolhatunk, méghozzá nem is akármilyen minőségben. Íme, 3 ötlet, hogy hogyan dekoráld fáidat mesés világításokkal.

[us_image image=”22399″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”22397″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”20653″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

Fényfüzérek a fa törzsén és ágain

Az egyik legalapvetőbb ötlet, ha a fák kivilágításáról van szó, az a fák törzsének fényárba öltöztetése napelemes fénykábellel. Ehhez nincs is másra szükséged, csak egy vízálló, napelemes fénykábelre, melyet aztán a fa törzsétől kezdve tekerj végig egészen a fa tetejéig – természetesen az ágakat se hagyd ki a buliból! E fénykábelek elérhetőek hideg és meleg fehér színben, illetve különböző színes, vidám árnyalatokban is, így mindenki megtalálja a választékból azt, ami kertjéhez és egyéniségéhez leginkább passzol. Mielőtt azonban fényfüzér vásárlásra adjuk fejünket, érdemes előzetes kalkulációkat végezni: hány fát szeretnénk így díszíteni? Milyen hosszú füzérekre van szükségünk? Egymáshoz közeli fákat világítanánk ki, vagy inkább elszórtan egyet-egyet a kert különböző pontjaiban? Az első esetben ugyanis az is ideális megoldás lehet, ha a több, kisebb füzér helyett egy hosszabb, akár 20 méteres verzióra ruházunk be – így akár összefüggő, mesésen ragyogó fasort is kaphatunk!

[us_image image=”12328″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”10021″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”9840″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

Fényfüzérek, lampionok, villanykörte füzérek a fák közt

Ha a fényfüzér mellé, vagy esetleg helyett más megoldás után néznénk, akkor természetesen erre is van lehetőség. Méltán kedvelt mód a kert dekorálására a fák közé kifeszített világítás, mely a lehető legkülönbözőbb stílusjegyekben történhet. Elegánsabb a kert, vagy modern, minimalista az udvar? Laza, baráti összejövetel lesz, vagy 50 éves házassági évforduló? A bohókás, színes lampionos megoldásoktól elkezdve a meleg fehér színben úszó villanykörte füzérig választhatsz bármit, amit magadénak érzel.

Lámpások a fák ágain

Ha nincs kedved semmit tekergetni, kifeszíteni, meg méregetni, akkor válaszd a harmadik opciót: egészen egyszerűen akassz lámpásokat a fák ágaira! Az így használható világításoknak se szeri, se száma. Tetszenek a színes lampionok? Akaszd őket bátran az ágakra, akár egyesével, akár füzérre fűzve! Egy letisztultabb, elegánsabb megoldást szeretnél? Ezt a káprázatos, sárga színben tündöklő LED spirál lampiont láttad már? Ha kiválasztottad a neked leginkább tetsző fényforrást, akkor nincs más dolgod, csak dobáld fel a fáidra, és máris készen állsz a vendégek fogadására!

Ha pedig egyáltalán nem szeretnél semmit dobálni és kifeszíteni, akkor egyszerűen helyezz el kerti lámpákat az udvar bármely pontján! Meglásd, a kívánt hatás biztosan nem marad el!

[us_image image=”20852″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”20850″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”12363″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_separator size=”small” show_line=”1″ thick=”3″ color=”primary” text=”Ajánlott világítások” title_tag=”h3″][us_grid post_type=”ids” ids=”17132, 12361, 13519″ items_quantity=”3″ no_items_message=”Nincs találat” items_layout=”shop_modern” columns=”3″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük