Kreatív világítás, Világítás trend

Milyen szolárlámpát válasszak, ha erős fényre van szükségem?

Sokan azt gondolják, hogy a napelemes világítások csak hangulatfénynek jók. Pedig ez csak egy tévhit! Ha megfelelően választunk, akkor könnyedén találhatunk erős fényű szolárlámpát is. Ezzel pedig bevilágíthatjuk akár a garázshoz, vagy a bejáratunkhoz vezető utat. Sőt, megvilágíthatjuk vele lépcsőinket, vagy a medencénket is. Így este is könnyű és biztonságos lesz közlekednünk az udvaron, és sötétedés után is kiélvezhetjük a kertet. Arról nem is beszélve, hogy a napelem környezetbarát megoldás, amivel még spórolhatunk is, hiszen nem fog tőle növekedni az áram használatunk.

Na de hogyan válasszunk lámpát, ha nem pislákoló fényekre vágyunk, hanem komoly fényerőre?

Gondolkozzunk reflektorokban

A legegyértelműbb választás az lehet, ha egy napelemes reflektort veszünk. Hiszen ezek az okos kis szerkezetek direkt arra lettek kitalálva, hogy bevilágítsák a teret. Cserébe a külsejük sajnos nem túl díszes, de ha az erős fény a legfontosabb szempont, akkor érdemes megfontolni őket. Hiszen ugyan kinézetre egyszerűek és nem túl látványosak, de a fényük mégis látványos lesz.

Na de mit tehetünk, hogyha olyan szolárlámpára vágyunk, ami jobban mutat, mint egy egyszerű reflektor, de mégis hasonlóan erős fénnyel bír?

Keressük a megfelelő jelzést

Sok webáruházban – többek között a Ledennél mi is – megpróbálják megkönnyíteni a vevők dolgát azzal, hogy a termékek nevében jelzik, ha erős fénnyel rendelkező világításokról van szó. Így nem kell belemerülnünk a technikai adatokba és a fényerő elemzésébe, bőven elég, hogyha ezt a jelzést keressük. Ezáltal pedig könnyen ráakadhatunk a reflektoroknál dizájnosabb kialakítású, erős fényű szépségekre is. Ha pedig személyesen vásárolnánk, akkor elég, ha találunk egy segítőkész eladót, aki biztosan szívesen megmutatja majd az erős fényű világítások teljes választékát.

Válasszuk a LEDet

Ma már a legtöbb napelemes világítás LEDekkel működik, ez pedig nem véletlenül van így. Hiszen a LED egyik nagy előnye, hogy felkapcsolás után nincs várakozási vagy bemelegedési ideje, tehát azonnal maximális fényerővel tud világítani. Ez pedig nagyon fontos tényező lehet akkor is, hogyha erős fényeket szeretnénk kertünkbe. Különösen akkor, hogyha mozgásérzékelős lámpákat tervezünk elhelyezni valahol, hiszen ezeknek akkor van igazán értelme, ha egyből teljes fényerővel tudnak világítani.

Kerüljük a színeket

Ha tényleg nagyon jól kivilágítanánk az udvarunkat, akkor nem érdemes elcsábulnunk a csinos színes fényű világítások gondolatától. Hiszen ugyan nagyon jól mutatnak ezek a piros, kék, zöld, vagy épp rózsaszínű LEDek, de általában közel sem akkora a fényerejük, mint az “unalmas” fehér fénynek. Így tehát ha biztosra szeretnénk menni érdemes hideg fehér fényű lámpát választanunk, ezen belül is olyat, ami erős fényű a leírása alapján.

Remélem tudtunk pár hasznos információval segíteni, hogy kerted szikrázóan világos lehessen! 🙂

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük