Őszi dekoráció

A mesés és pénztárcabarát őszi lakásdekorációk titka

Te is csodálod azokat az otthonokat, amik apró dekorációkkal egészen különleges és szemkápráztató atmoszférát teremtenek? Tudod, azok a házak, ahova elég belépni és máris mosolyra húzódik az ember szája. Itt az idő, hogy a Te otthonodat is ilyen meseszéppé varázsold! 🙂 Az ősz tökéletes alkalom erre, hiszen az egyik legsokszínűbb és hangulatosabb évszak. Így aztán rengeteg lehetőséget és inspirációt ad a díszítésre. Ebben a cikkben segítünk a leghangulatosabb, de mégis pénztárcabarát megoldások megtalálásában.

Első a természet

Az ihlet keresését és a dekorálás kellékeinek beszerzését is érdemes a természetben kezdened. Ősszel rengeteg színes, szépséges termés és növény található az erdőkben és a földeken. Ezekkel pedig egyszerűen és olcsón tudsz díszíteni.

Egy kellemes kirándulás alatt össze tudsz gyűjteni szép makkokat, gesztenyéket, és tobozokat, amik jól mutatnak majd a nagyobb dekorációs elemek köré rendezve. Vagy ha nincs időd a természetet járni, akkor könnyedén meg is veheted ezeket az apróságokat.

Az interneten pedig sok különlegesebb termést és szárított növényt is beszerezhetsz, amik mind csodásan mutatnak majd a lakásba. Nekünk idén nagy kedvencünk a galagonya ág, a cirok, és a szárított gombák, illetve a zuzmó is. De ne feledkezzünk meg az őszi klasszikusokról, a dísztökökről sem. Ezeket szintén könnyű beszerezni, hiszen általában elég a helyi piacig menni értük. Mégis nagyon színesek és látványosak.

Egy egyszerű trükk, amivel tartósak lesznek dekorációd

Ha unod, hogy minden évben újra be kell szerezni a tököket és a terméseket, akkor érdemes beruháznod ezeknek a mű változataira. Egy apró hungarocell makk, vagy egy nagy kerámia tök hosszú évekig tudnak pompázni. Pont ennek köszönhetően pedig igazán pénztárcabarátok is, hiszen segítségükkel nem kell minden évben pénzt áldoznod a dekorációk megvásárlására.

Van aki a természetes alapanyagokra esküszik, de legyünk őszinték: egy mű töknek rengeteg előnye van. A már említett költséghatékonysága mellett például sokkal különlegesebb színekben és anyagokban pompáznak, mint a valódi társaik. Ezüst, arany, és fekete üvegtököt, vagy kerámia tököt is könnyedén találhatunk, és igazán jól fognak mutatni a lakásban. Arról nem is beszélve, hogy léteznek világító tökök, amik este ragyogóvá teszik a lakást a beépített LED fényeiknek hála.

Koncentráljunk a fényekre

Egy igazán hangulatos otthon este is jól mutat, nem csak nappali fényben. Így érdemes sok gyertyát, vagy mécsest elhelyeznünk. A haladóbbak még apró fényfüzérekkel és tündérfényekkel is díszíthetik a beszerzett tököket és terméseket. De az is tökéletes és egyszerű megoldás, ha csak rakunk egy lámpást  a dekorációink mellé. Költséghatékony és biztonságos döntés lehet a LED-es gyertyák és mécsesek beszerzése is. Ezek akár egész este éghetnek, de nem kell a lángok miatt aggódnunk. Ráadásul elég egyszer költeni rájuk, utána évekig élvezhetjük a fényüket, hiszen nem fognak elfogyni. 🙂

A lényeg, hogy bátran vágj bele a dekorálásba, hiszen pár dísztökkel és néhány hangulatos fénnyel is csodás őszi hangulatot teremthetsz! Ehhez pedig nem kell mélyen a zsebedbe nyúlnod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük