Tündérkert

5+1 tündérkert trend 2021-ben

A tündérkert készítés egy viszonylag újkeletű hobbi, de már Magyarországon is egyre többen élvezik a kézműveskedés szerelmesei közül. Így aztán nem csoda, hogy egyre több új trend alakul ki az apró tündérbirodalmak rajongói körében. Most összegyűjtöttünk párat ezek közül a kreatívabbnál kreatívabb megoldások közül. Ihletet meríthetsz belőlük a saját kerted megépítéséhez. 🙂

1) Különleges alapban elkészített tündérkertek

A legtöbb tündérkert egy nagy kaspóban, vagy cserépben készül el, vagy egyenesen a kert talajára építik őket (például egy fa tövében elhelyezve, vagy egy sziklakertben). De egyre több ötletes modern megoldást is lehet látni. A mi kedvenceink például a talicskákba, vagy szekerekbe épült kertek. De nagyon jól mutatnak az akváriumokban, vagy apró tárgyakban berendezettek icipici kertecskék is (például csészében, apró madárketrecben, vagy kannában elkészítetett kert).

2) Nem is olyan apró tündérkertek

Egyre több olyan fotót látunk, ahol a tündérkert már nem egy apró mesebirodalom, hanem egy valóságos kis falu az udvaron belül. Sokan elkülönítenek egy-két négyzetmétert, hogy a területén apró növényeket ültessenek, valamint sok kis tündérlakot és bútort helyezzenek el.

Nagyon látványos tud lenni, így akinek van hozzá elég helye, és szívesen belefektetne több energiát a kialakításba, annak csak ajánlani tudjuk. Biztosan odaleszenek tőle vendégeink, és a gyerekek is szívesen eljátszanak a mesebirodalomban.

3) Modern berendezések

A tündérkert szó hallatán az elvarázsolt hangulat jut eszünkbe, pedig ma már nagy népszerűségnek örvendenek a realisztikusabb, modernebb kertecskék is. Sokan rendeznek be például miniatűr tengerparti nyaralót, vagy épp apró vidéki házikót a tündérkertjükben.

Ugyan ezeknek a modern kerteknek teljesen más a hanguata, mint a misztikus stílusú társaiknak, de ettől még ugyanolyan csodásan néznek ki. Szóval ha valakinek inkább ehhez a realisztikus irányhoz húz a szíve, akkor is érdemes belevágnia az “építésbe”.

4) Vizes kertek

Egyre népszerűbb a tündérkertekben kis tavakat, folyókat, vagy akár egy egész tengerpartot megjeleníteni, kialakítani. Nem is csoda, hiszen ezeket a vizes jeleneteket egyszerű megvalósítani, de mégis rendkívül mutatósak. Sokan választják a könnyebb megoldást és készítik el kavicsokból, vagy kék színű homokból a “vizet”. De talán még különlegesebbek azok a kertek, amikben tényleg ki van alakítva egy miniatűr tó, ami folyton meg van töltve vízzel. (De akik igazán extrém megoldásra várnak akár mini szökőkutat, vagy vízesést is beépíthetnek).

5) Tündérfények

Talán a kivilágított tündérkertek számítanak a legkülönlegesebb trendnek, hiszen csak keveseknek jut eszébe, hogy fényeket is elhelyezzen építményében. Pedig kifejezetten lenyűgöző látvány, ha apró kis lámpások, vagy fényfüzérek világítják be a kertünket. Így este is gyönyörködhetünk benne és egy teljesen más hangulatú tündérbirodalmat kapunk a pislákoló fényeknek hála.

 

+ 1 Hobbit birodalmak

Gyűrűk ura rajongók figyelmébe ajánljuk a kis hobbitlaknak kialakított tündérkerteket. Ezek az apró építmények egyre népszerűbbek, és azonnal Hobbitfalván érezhetjük magunkat. Ugyan az elkészítésük igényel egy kis kreativitást és elszántságot, de egy komoly rajongónak ennyit biztosan megér az élmény. 🙂

Hobbitlakokat nem árulunk, de minden más tündéri tündérkert kiegészítőt megtalálsz nálunk. Ide kattintva tudsz nézelődni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.