Tündérkert

Emiatt a 6 dolog miatt imádunk tündérkertet csinálni

Ha láttál már tündérkertet, akkor valószínűleg Te is egyből beleszerettél ezekbe a varázslatos miniatűr építményekbe. Ma már vannak, akik kész tündérkerteket árulnak, de szerintünk az igazi élmény mégis abban rejlik, ha az ember magának építi meg. Hogy miért? Kapásból fel tudunk sorolni 6 indokot, amiért mi imádjuk elkészíteni:

1) Kiélhetjük kreativitásunkat

Ha az ember naphosszat az irodában görnyed, vagy a gyermekeire figyel, abban bizony könnyen ki lehet égni. Csodás lelki feltöltődés, hogyha megtervezzük, majd elkészítjük saját kis tündér birodalmunkat, hiszen ez rengeteg kreativitást igényel és igazi élmény. Csak rajtunk múlik, hogy a kertünk mekkora lesz, és mivel töltjük meg, a határ a csillagos ég. 🙂

Elindulhatunk egy icipici kaspóban összeállított kerttel is, amiben csak egy-két műnövény és néhány apró tündér, vagy épület található. De akár beültethetünk kertünkben egy nagyobb részt is apró növényekkel, amik között elhelyezhetünk rengeteg figurát, állatkát, és a kis berendezéseiket – sőt, akár még egy apró tavat, vagy utakat is kialakíthatunk.

2) Közös élmény

A család többi tagjának is élmény lehet a tündérkert elkészítése, így akár közös projektet is varázsolhatunk belőle. A kicsik különösen imádni szokták, hogyha bevonjuk őket. Így a tervezés, az építés, és az elkészült kert is közös élmény lesz. Ráadásul sok időt tölthetünk együtt, aktívan és vidáman. Arról nem is beszélve, hogy egy tökéletes apropó arra, hogy a gyerekeket kicsalogassuk a szabadba, és megszerettessük velük a kertészkedést.

3) Otthonunk legékesebb dísze lesz

Akár kint, akár bent helyezzük el elkészült tündérkertünket, az biztos, hogy otthonunk legkülönlegesebb dísze lesz majd. Mi építettük, így biztosan minden eleme olyan lesz, ami illik saját magunk, és az otthonunk stílusához is. Valamint messziről látszódni fog rajta a sok munka és szeretet, amit belefektettünk, ez pedig csak még szebbé varázsolja. (Arról nem is beszélve, hogy mindig büszkeség lesz ránézni kész művünkre.)

4) Sok kedves dicséretet zsebelhetünk be érte

Kinek ne esne jól, pár elakadt lélegzet, néhány dicsérő szó, és egy-két irigy pillantás? 😉 Egy gyönyörű tündérkert garantáltan felkelti majd szeretteink és szomszédaink figyelmét is, így biztosan kapunk érte pár dicséretet. Sőt, még az is lehet, hogy a környezetünkben többen is “kertépítésbe” kezdenek a hatásunkra és tőlünk fognak szakértői tanácsokat kérni.

5) Többé nincs unalom

Egy tündérkertet mindig lehet tovább bővíteni, vagy fejleszteni (esetleg egyre újabb és újabb kerteket készíteni). Így aztán egy új hobbi válhat belőle, ami biztosítja, hogy szabadidőnket aktívan és unatkozás nélkül tölthessük el.

6) Tökéletes hobbi lesz

Ahogy fentebb is írtuk, egy komoly hobbivá nőheti ki magát a tündérkert készítés, hiszen ötvözi a kézműveskedést és a kertészkedést. Ha belemerülünk, akkor akár több kertecskét is csinálhatunk otthonra. Vagy elkezdhetünk családtagjaink és barátaink számára gyártani tündérkerteket. Sőt, egy idő után akár még megrendelésre is építhetünk tündérkerteket, hogyha igazán belejöttünk.

Ha úgy gondolod, hogy Te is imádnál tündérkertet csinálni, akkor vágj bele most! Elég pár apróságot beszerezned és már indulhat is a kreatív építés. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük