Tündérkert

Hogyan marad időtálló tündérkert dekorod?

A tündérkert avagy minikert dekorok évek óta fénykorukat élik, minden évben picit újra és újra megújulva térnek vissza. Mivel egy igazán kreatív és személyre szabható dekor megoldásról van szó, így tehát ahány ház (vagy legalábbis ahány alkotó), annyi tündérkert.
Dolgoztunk vele, elkészítettük, benne van a szívünk-lelkünk, így teljesen természetes, hogy azt szeretnénk, hogy tündértkert dekorunk minél tovább megőrizze eredeti pompáját.
Most összegyűjtöttünk néhány olyan jótanácsot, ami segít időtállóbbá tenni az alkotást.

Óvjuk a közvetlen napfénytől!
Bizony, a tündérkert egy kül- és beltéri dekoráció, azonban a direkt napfény nagyban ronthatja a minőségét. Az alapjául szolgáló moha megsárgul, a pozsgás növénykéink kiszáradnak, a berendezések, kiegészítők, figurák pedig elveszítik a szinüket.

Lakkozz!
Ha szeretnéd a kerámia vagy műgyanta kiegészítőket a legtovább eredeti fényükben megőrizni, jó szívvel javasoljuk a színtelen lakk használatát, ezzel nemcsak vízhatlan, de portaszító is lesz a kis csodakertünk.

Legjobb a fedett hely
Bár alapvetően kültéri dekornak is csodás a tündérkert, de mindenképp javasoljuk, hogy óvd a nagyobb esőtől, széltől. Ilyen esetekben érdemes féltető alá helyezni, erkély, terasz jótékony védelmébe, vagy egy nagyobb lombkoronájú fa alá.

Locsold!
Bizony, bizony, hajlamosak vagyunk elfelejteni, de tündérkert dekorunk alapja a moha és kiegészítői a pozsgás növények, melyeknek (kevesebbre ugyan, mint a legtöbb növénynek) vízre van szükségük. Eláztatni nem kell őket, jó, ha erre is figyelsz, de a moha nedves közegben tud legszebb színeiben pompázni. A mi tippünk a szórófejes öntöző, avagy a „spricni”, amivel gyengéden juttathatjuk a nedvességet a megfelelő helyre, anélkül, hogy túlöntöznénk.

Törődj vele!
A tündérkert dekorunkat érdemes évente, kétévente vagy, amikor kedvünk tartja, kicsit felújítani. Mohát, illetve növénykéket cserélni, porolni, újra festeni az épületeket. Ez arra is remek lehetőség, hogy kreatív ötleteinket újra meg újra megvalósíthassuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.