Tündérkert

Minden amit a tündérkertekről tudnod kell!

Ha kreatív vagy és szeretsz dekorálni, akkor a tündérkertek varázslatos világa hipp-hopp beszippant majd. Elmondunk mindent, amit tudnod kell ezekről a mágikus apró birodalmakról, amikbe tutira egyből beleszeretsz.

Mi is a tündérkert?

Kezdjük a legalapvetőbb kérdéssel, és beszéljük át, hogy pontosan mit is takar ez a kifejezés. A tündérkert egy olyan apró építmény, amit kis képzeletbeli lényeknek (tündéreknek, tündéknek és manóknak) építünk. Dekorációs célt szolgál, és varáslatos hangulatot termet otthonunkban. Azért hívjuk kertnek, mert az alapját kis növények adják, amik közé elhelyezzük a tündérek házait, bútorait, vagy használati tárgyait. És persze rakhatunk bele tündér figurákat, apró állatkákat, icipici fényeket, vagy akár miniatűr tavat is. A kinézetének csak a képzeletünk szab határt. 🙂

Kiknek ajánljuk a tündérkert készítést?

Bárkinek, aki szeret kreatívkodni, dekorálni. Kicsik és nagyok egyaránt élvezik az elkészítését (illetve a gyerekek az elkészült kertecskékkel is szívesen játszanak).

Illetve ajánljuk bárkinek, aki szívesen gyönyörködik ezekben a kis miniatűr birodalmakban – hiszen arra is van mód, hogy már elkészített és befejezett kerteket vásároljunk, amiket egyből dekorációként használhatunk.

Kültéri vagy beltéri dekoráció egy tündérkert?

Mindkettő! 🙂 Az a leggyakoribb, hogy a tündérkerteket egy nagy kaspóban, vagy cserépben készítik el, amit aztán tetszőlegesen el lehet helyezni kint vagy bent. De az apró kertet elkészíthetünk az udvar földjén is egy kis elkülönített területen. És akár még egy sötét szoba dísze is lehetnek, hogyha műnövényekkel készítjük el őket.

A lényeg csak az, hogy tervezzünk az elkészítésénél azzal, hogy kintre vagy bentre szánjuk. Hiszen egy kültéri tündérkertnél figyelni kell arra, hogy minden építőelem víz- és időjárásálló legyen. Ha beltéri a kertecskénk, akkor pedig fontos, hogy – amennyiben élő növényekkel készítjük el – a növények kapjanak elegendő fényt és vizet.

Hogyan csinálhatsz saját tündérkertet és mik kellenek az elkészítéséhez?

Erről már írtunk korábban, ide kattintva olvashatod el a részletes segítséget. (És még arról is van cikkünk, hogy milyen növényeket érdemes választanod a kis kertedbe.)

Mennyi idő alatt és mennyi pénzből lehet elkészíteni egy tündérkertet?

Ez kizárólag attól függ, hogy mik az elképzelésed. Egy egyszerűbb, apróbb tündérkertet néhány óra alatt el tudsz készíteni és néhány ezer forintból meglesz. Az alapanyagok beszerzése sem kell, hogy sok időbe teljen, hogyha egy helyen megtalálsz mindent, amire szükséged lehet (nálunk például óriási a választék mesés árú tündérkert berendezésekből).

Ha viszont nagyobb, vagy részletesebb birodalomra vágysz, akkor akár egy hosszú ideig tartó szerelemprojekt is lehet a tündérkert építése. Ebben az esetben természetesen sokkal költségesebb is lesz az elkészítése, de biztosak vagyunk benne, hogy meg fogja érni, hiszen óriási élményt ad – és a szeretteid is csodájára járnak majd.

Jó hír, hogy elkezdheted egy egyszerű, kicsike, és olcsó tündérkerttel is, amit fokozatosan tovább építhetsz – szépíthetsz. Így megoldható, hogy egyszerre ne vegyen el sok időt és ne legyen hirtelen nagy kiadás. Hosszú távon pedig lesz egy igazán részletgazdag és különleges miniatűr birodalmad.

Mennyire tartós egy tündérkert?

Ha gondosan készíted el, és jó minőségű alapanyagokból dolgozol, akkor évekig gyönyörködhetsz majd kertedben. Persze ehhez az is fontos, hogy a kertben található növényeket szorgosan gondozd. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük