Tündérkert

Top 10 lélegzetelállító tüdérkert

Teljes lenyűgözött a tündérkertek világa? Akkor itt az ideje, hogy ihletet gyűjts saját miniatűr mesebirodalmad megépítéséhez. Segítségként összegyűjtöttük neked 10 lélegzetelállító kedvencünket. Ezek nem az egyszerű, “hagyományos” kertecskék. Inkább különleges és extra ötletek, amik biztosan inspirálnak majd.

1) A több szintes

Nagyon egyszerű, de mégis nagyon látványos, ha tündérkerteden belül kialakítasz több szintet, emeletet. Így a kertednek kiugró hatása lesz, a szintek több dinamikát visznek bele és feltűnőbbé teszik az egész kis építményt. Kültéri és beltéri kerteknél is alkalmazhatod. Ahogy a képen is látszik, elég, ha egymásra helyezel több alapot. (Például egy nagy kosáron belül egy kisebb kosárral készítesz új szintet. Vagy egy nagy kaspón belül egy kisebb virágcserép elhelyezésével.)

2) A ragyogóan világító

Elég pár apró tündérfényt beépíteni a kertedbe és máris mágikus hatása lesz. Este ragyogva vonja magára a figyelmet, így nem csak nappal nyújt szemet gyönyörködtető látványt. Szerintem erről nem is kell többet mondanom, a kép magáért beszél. 🙂

3) Az elemeket ötvöző

Minket teljesen lenyűgöz, ahogy a talicskában megépített kis birodalom folytatódik a fa törzsén. Nagyon különleges hatása van annak, ahogy a két elem (a talicska és a fa) összefűződik. Ráadásul itt is adott a feltünő és dinamikus hatás, amit a több szintes kert készítésével érhetünk el. Ugyan egy ilyen építmény elkészítése már több kézügyességet és időt igényel, de megéri ezt belefektetni.

4) A vizes

Ha olyan kertet alakítunk ki, aminek szerves részét képzi a víz, akkor igazán eleven, de mégis nyugodt hatású képet jeleníthetünk meg kis kertünkben. Ráadásul tündéreink is sokkal több izgalmat életnek át: berendezhetünk nekik horgász sarkot, strandot, vagy akár egy apró kikötőt is.

5) Az óriási

Magáért beszél, hogy minél nagyobb egy tündérkert annál inkább megragadja az emberek tekintetét. Ha kertünk talaján egy nagyobb részt szentelünk tündérkert készítésnek, akkor akár egy teljes falut megjeleníthetünk. Sok kis házikó, rengeteg növény, megannyi tündér, és akár még folyók, vagy tavak is könnyedén elférnek majd így.

6) A tündér-mentes

A tündérek mellett más tematikát is választhatunk miniatűr kertünknek. A képen láthatóhoz hasonlóan készülhetnek halloween-i kertecskék, vagy akár karácsonyiak is – a télapó manóival. De dönthetünk úgy is, hogy minden mesebeli figurát elhagyunk és csak egy miniatűr kertet építünk apró házikóval és bútorokkal.

7) A fatörzses

Nagyon sok udvarban lapul csúnyácska fatörzs csonk, ami igazán könnyen feldobható a tündérkert tematikával. Elhelyezhetünk rá egy mágikus tündér ajtót, vagy akár átalakíthatjuk egy teljes tündérlakká, amit körülvesznek az apró mágikus lények és állatkák. Csak a képzeletünk szab határt annak, hogy mit hozunk ki belőle.

8) A virágos

A legtöbb tündérkertben főleg zöld növények és kövirózsák találhatóak. Így aztán azzal is különleges hatást érhetünk el, ha kertecskénket tele ültetjük élénk színekben pompázó virágokkal. Ezután már csak egy két házikót, bútort, és tündér lányt, vagy manó fiút kell elhelyeznünk és kész is.

9) A meghökkentő

Ha valami igazán feltűnőre és egyedire vágysz, akkor fogj egy egyszerű használati tárgyat, és alakítsd át tündérlakká. Meglepően szép kis házikók alakíthatóak ki például csizmákból, cipőkből, bögrékből, akváriumokból, vagy teáskannákból.

10) A télies

Vegyél egy egyszerű tündérkertet, majd borítsd be műhóval, és máris kész a téli csodavilág. 🙂 Ünnepi dekorációnak is tökéletes, egy meleg nyári napon pedig hűsítő élmény ránézni. Karácsony rajongóknak egész évben a lakás különleges dísze lesz, amivel készülhetünk lélekben decemberre.

Reméljük ihletet kaptál ettől a 10 csodás tündérkertből. Ha azonnal bele is vágnál sajátod elkészítésébe, akkor válogass az alapanyagok közül ide kattintva!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.