Világítás trend

Ezért jók a mozgásérzékelős napelemes világítások!

Ha kerti fényekről beszélünk, akkor kevés praktikusabb dolog van, mint a napelemes mozgásérzékelős világítások! Ezek kapcsán sokaknak elsőre otromba, régies stílusú, legkevésbé sem kecses lámpák jutnak eszébe. Azonban manapság már szerencsére közel sem erről van szó!

Kevés kiábrándítóbb dolog van, mint amikor vendégségbe érkezve a sötétben botorkálva juthatunk el csak a házig. A kivilágítatlan ösvény méltatlan helyzetbe hozza bájos, gondosan kivitelezett kertünket, és otthonunknak sem tudnak csodájára járni, ha sötétségbe borul udvarunk.

Mi a megoldás, ha esetleg azt sem szeretnéd, hogy egész éjjel feleslegesen világítson a fény a bejáratnál, de hazaértedkor sincs kedved manuálisan kapcsolgatni a villanyt, miközben fél kézzel a táskádban turkálsz a kulcscsomód után kutakodva? A megoldás természetesen a mozgásérzékelős napelemes világítások bevetése!

Vess véget a sötétben tapogatózásnak! Itt az ideje, hogy leszámolj a kertet, vagy a bejáratot ellepő árnyékkal, méghozzá egy ilyen szuper, környezettudatos megoldással!

[us_image image=”22618″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”22615″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”22616″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

A biztonság az első!

A sötét udvar sajnos nem csak lehangoló tud lenni, de bizony biztonsági kockázatot is rejteget magában. Azok a kertek, amelyek nélkülöznek minden éjszakai fényt, nem rendelkeznek semmiféle mozgásérzékelős, vagy bármilyen világítással, sokkal nagyobb eséllyel esnek egy nem kívánt betörés áldozatául, mint azok, amelyek éjszaka legalább minimális fénybe borulnak.

Csempéssz biztonságot a kertedbe!

A mozgásérzékelős napelemes lámpák jellemzői

Ha mozgásérzékelős lámpa vásárlása mellett döntünk, rengeteg szebbnél szebb világítás közül választhatunk anélkül, hogy hatalmas összegeket kellene a családi kasszából eltűntetnünk. A pár ezer forintos, igen gazdaságos megoldásokkal is gyönyörű fényeket telepíthetünk kertünkbe. Modern, letisztult vonalak, melyek nem csak éjszaka dobják fel az udvarunkat és házunkat, de nappal is impozáns, igényes megjelenítést biztosítanak.

Ezek a hasznos és trendi fények általában háromféle módon használhatóak. Beállíthatunk egy folyamatos erős fényű világítást, így sosem kell azon aggódnunk, hogy kertünk bármikor sötétségbe borulna. Válaszhatunk olyan opciót is, mely egy állandó, gyengébb fénnyel ragyogja be udvarunkat, e mellett pedig aktív a mozgásérzékelő funkciója is. Természetesen, ha nem szeretnénk, hogy folyamatos fényforrásként üzemeljen, akkor a harmadik alternatíva lehetővé teszi, hogy folyamatos fénnyel ne, csak mozgásérzékelő funkcióval használjuk.

Ezek a napelemes lámpák is intelligens fényérzékelővel lettek ellátva, így sosem szükséges sem ki, sem bekapcsolnunk őket. Automatikusan érzékelik a sötétedést, ilyenkor beállítástól függően bekapcsolnak, hajnal hasadtakor pedig automatikusan újra háttérbe vonulnak, és átadják helyüket az aranyló napsütésnek.

[us_image image=”22689″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”22695″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”22670″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

A technikai részletek

Ezek a világítások általában 120 vagy 180 fokban ragyognak, de nem ritka a 270 fokos verzió sem. Ami az erősségüket illeti, igen eltérő paramétereket találhatunk: az 5 lumenes erősségtől egészen 55-100 lumenen át, az átütő erejű 400, sőt, akár a 800 lumenig is választhatunk lámpát.

Érdemes még szem előtt tartanunk a mozgásérzékelős szenzor hatótávját is, ezek általában 3 és 5 méter közt mozognak. Rögzíthetjük őket kerítésre, ajtó fölé, falra vagy akár oszlopra is.

A mozgásérzékelős lámpák többi napelemes társukhoz hasonlóan kitűnően bírják a hektikus időjárási viszonyokat, IP65-ös besorolású vízállósággal rendelkeznek.

Ha ezeken átrágtad magad, akkor már nincs is más dolgod, mind kiválasztani a tökéletes mozgásérzékelős világítást, mely ezentúl minden egyes alkalommal bekapcsol hazatértedkor! Ugye, milyen jó érzés, amikor kellemes, természetes hangulatú fény villan fel jöttödre? Mintha a családodon kívül még a kert és a házad is annyira várna, hogy ünneplőbe öltözik hazatértedkor!

[us_image image=”22666″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”22625″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”22614″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_separator size=”small” show_line=”1″ thick=”3″ color=”primary” text=”Ajánlott világítások” title_tag=”h3″][us_grid post_type=”ids” ids=”22622, 22694, 22328″ items_quantity=”3″ no_items_message=”Nincs találat” items_layout=”shop_modern” columns=”3″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük