Világítás trend

Hogy érdemes használni a surlófényt?

Egy lakásból akkor válik otthon, amikor a festésen, berendezésen túl elkezdjük „belakni”, személyre szabni. Ennek nem kis részét adja az, hogy milyen világításokkal szereljük fel – és természetesen ugyanez vonatkozik kertünkre is, csak hatványozottan.

A világítás az esti időszakban, napnyugta után az egyik legmeghatározóbb, a házunk, udvarunk jellegét leginkább meghatározó tényező.

Manapság már számos opció, számos világítási mód közül választhatunk. Elkészíthetjük, kigondolhatjuk mi magunk a terveket, de igénybe vehetjük szakember segítségét is. Körülnézhetünk személyesen boltokban, vagy kedvünkre böngészhetjük webshopok változatos kínálatát, és bevásárolhatunk mi magunk is. Választhatunk ezer meg ezer megoldás közül: földbe szúrható világítások, fellógatható lámpások, fényfüzérek, fénykábelek, villanykörtefüzérek, fényhálók, mikroszálas világítások, lampion világítások, reflektorok, LED szalagok, kis állatfigurák, fali világítások, és egyéb figurás fények… a sor végtelen.

Igen fontos a kiválasztott fényforrások fényereje, színhőmérséklete, fényének iránya és jellege is. A sárgás színben pompázó fényeket melegnek, a kékesebbeket hidegnek éljük meg, és így is nevezzük. Az irányított fény például egy adott területre fókuszál és éles árnyékot ad, ezzel szemben a derített fény az árnyékokat nem igazán hagyja érvényesülni, hiszen valamely felületről verődik vissza. A szórt fénynek viszont nincs iránya, a surlófény pedig kellően csapott, lapos szögben világítja meg a kívánt felületeket, és nyújtott árnyékot ad. A döntés a mi kezünkben van!

Manapság igen népszerű világítási mód a surlófénnyel történő világítás. És hogy hogyan is néz ki ez a gyakorlatban? Máris mondjuk – és mutatjuk.

Világíts kertedben surlófénnyel!

Már meglévő és újonnan épülő kerteknél, ingatlanoknál is ugyanúgy bevethető a surlófény. A súrlófénnyel történő világítás lényege, hogy kb 30-40 cm távolságra legyen elhelyezve a megvilágítani kívánt faltól, bokortól, vagy bármilyen más tárgytól – így keltünk életre egy lágy, mesés, szemet gyönyörködtető összhatást.

A surlófények telepítése során süllyesztett lámpatesteket helyezünk el a megvilágítani kívánt felületekhez közel – a speciális helyzet miatt a kert, udvar, vagy a házunk legszebb részeit emelik majd ki. Az összhatás sejtelmes, varázslatos, már-már misztikus, és közben modern, barátságos és futurisztikus egyszerre – nem véletlen, hogy oly népszerű világítási mód: mindenki megtalálja benne azt, amivel a leginkább azonosulni tud.

Biztonságos és modern technikai és technológiai háttérrel bír. A lámpák természetesen alacsony feszültségűek, így nem kell tartanunk az áramütés veszélyétől; gyermekeink és kisállataink teljes biztonságban tartózkodhat a fények közelében.

Hol használhatjuk a surlófényeket?

Ezt a ritka esztétikus világítást lényegében bárhol használhatjuk. Házunk falánál, a bejárati ajtó mellett, garázsbejárónál, a lépcsők szélénél – akárhová is helyezzük, hangulatosabbá és biztonságosabbá teszi környezetét. Megvilágíthatunk vele szökőkutat, medencét, kerti tavat, kedvenc virágágyást, fákat vagy bokrokat is.

Telepítésnél ügyeljünk rá, hogy a megvilágítani kívánt tárgytól, objektumtól kb 30-40 cm távolságra helyezkedjen és felfelé irányuló fénnyel világítsa meg azt. Egyedül az ösvények esetében gondolkodhatunk el az ellentétes irányú világításon, hiszen sokkal látványosabb és kellemesebb, kevésbé zavaró a házunk felé sétálgatva egy fentről lefelé irányuló fény, mint fordítva.

LEDenvilágításod tipp: Kerüljük a túlvilágítást, hiszen a cél nem a reflektor erősségű fények használata, hanem egy esztétikus, kellemes, barátságos összkép.

Extra LEDenvilágításod tipp: Érdemes szem előtt tartanunk új kertek kiépítésénél, hogy a locsolórendszer lefektetése, megépítése az első; a fények, a füvesítés, és minden más csak utána jöhet!

Ajánlott világítások

Elfogyott
Tovább
Bezár

2 db kerti napelemes LED Ezos világítás 38 cm

7.490 Ft
Elfogyott
Tovább
Bezár

4 db napelemes 8 LED földbe süllyeszthető acél világítás 12 cm

5.990 Ft
Elfogyott
Tovább
Bezár

Kerti napelemes LED Scot spot világítás 25 cm

4.890 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük