Világítás trend

Hogyan működik a napelemes szökőkút?

A napelemes szökőkút működése

Összességében azt lehet mondani, hogy a napelemes szökőkutak jóval egyszerűbben működnek, mint hagyományos társaik. Pont emiatt is olyan népszerűek. A telepítésük nem vesz igénybe sok időt, és ráadásul bámulatos hangulatot tudnak varázsolni a kertbe. Ki ne szeretné reggelente vagy akár hétvégén a víz lágy csobogását hallgatni?

Hagyományos szökőkutak működése

A hagyományos szökőkutaknál egy külön szivattyú biztosítja a víz megtartását és keringgetését. Itt nem mindegy, hogy milyen szivattyút választunk a szökőkúthoz, ügyelni kell arra, hogy mekkora mennyiségű vizet fog megforgatni és azt milyen magasra kell majd emelnie. Illetve ezeket külön telepíteni is kell a szökőkút mellé, amihez áramforrás szükséges. Tehát összességében egy jóval bonyolultabb és időigényesebb folyamat.

Napelemes szökőkutak működése

Ezzel szemben a napelemes szökőkutak 5 perc alatt beüzemelhetőek. Minden technikai dolog már előre ki van bennük alakítva. A telepítéshez csak egy megfelelő helyet kell találnod a kertedben. Itt a lényeg, hogy olyan helyre helyezd el, ahol lehetőleg szinte egész nap érje a napsütés, így biztos lehetsz abban, hogy teljesen feltöltődik. A panel mögött egy hatalmas akku található, ami eltárolja a napenergiát és erről az akkuról üzemelteti a szökőkutat.

Így ha elhelyezted a kutat és a panelt is, már csak egy kis vizet kell tenned a szökőkútba és indulhat is! Arra érdemes oda figyelni, hogy napelemes rendszer lévén első használat előtt 48 óráig azért töltsük, hogy megfelelő legyen a működése. (Nem tudhatjuk, hogy hány napot állt a gyárban a termék, mielőtt a vásárlóhoz került. Az akku jellemző tulajdonsága pedig, hogy ha nem használják, akkor magától is merül.)

Egy napelemes szökőkúthoz nincs szükségünk áramforrásra így teljesen környezetbarát.

Ajánlott világítások

Elfogyott
Tovább
Bezár

Napelemes csobogó szökőkút Liliana 48,5 cm

34.990 Ft

Hozzászólások a cikkhez:

 1. Koleszár Margit szerint:

  Hogy kell meg rendelni?

  1. Leden Világításod szerint:

   Kedves Margit!

   Kattintson a cikk alján található termékre, jelenleg a Liliana szökőkutat tudja megrendelni, rakja a kosárba, kattintson a kosárra és töltse ki a szállítási adatait! Dóri

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük