Világítás trend

Így csinálj Tündérkertet egy régi bőröndbe!

Hallottál már a Tündérkertek varázslatos világáról? Ezekben a varázskertekben miniatűr kellékek foglalnak helyet: székek, asztalok, bokrok, lámpák, apró murva, tündérházak, varázslények. Képzelj el egy csodaországot, csak éppen miniben! Egy ilyen tündérkertet bárki elkészíthet. Az apró kiegészítők beszerzése után már csak egy kis kreativitásra lesz szükséged!

Van elfekvőben egy régi bőröndöd?

A legtöbb háztartásban mindig van egy ezer éve nem használt, kopott, foltos bőrönd. Ez pont tökéletes kiegészítője lesz tündérkertednek. A bőrönd előhalászása után töltsd fel virágfölddel. Nem kell teljesen csurig tölteni, olyan 5 cm mélység maradjon azért, hogy legyen helyed belehelyezni a tündérvilágot.

.

A föld betöltése után, tervezd meg, hogy milyen kiegészítők fognak a bőröndbe kerülni. Milyen aljzat lesz? Választhatsz mohás vagy éppen kavicsos talajt is. Ezt akár megspékelheted egy kis vízzel (erre a célra kék kavicsot szoktak használni). Hol lesznek a fák, házikók, padok a kertben?

Az alapok elkészülte

Ezeket már most helyezd be a bőröndödbe. Ezután pedig kreálj köréjük utakat, mohás terepet. Majd pár apró bokorral és fával tedd még élthűbbé. Ez után jöhetnek az apró padok, székek és lámpaoszlopok behelyezése.

Az alapokkal már kész is vagy! A következő lépés az élővilág színesítése. Apró gombák, tündérkék, kisgyerekek, békakirályfik. A tündérkert kiegészítőket akár ragasztó pisztollyal is rögzíthetjük, így biztosan stabilak maradnak.

Élő növények a tündérkertbe? Igen!

Ha szereted az élő növényeket, akár azt is beültethetsz a tündérkerted egyik szegletébe. Bármi ami szép zöld növény, vagy akár ami apró kis virágokat hoz. A kertészetekben potom összegért, 2-300 Ft-ért gyönyörű kis növényekhez lehet hozzájutni! Ha éppen arra jársz, ugorja be 2 cukiságért! Nagyon jól fog mutatni a tündérkertedben!

Kerítés elemekkel körbe kerítheted a kerted, de akár hidat is rakhatsz a víz fölé.

Apró tavacska vagy hatalmas tenger?

Akár mind a kettőről szó lehet! Ha tetszik az ötlet, akkor könnyedén kreálhatsz a kertedbe egy kis vizet! Ha apró tavat szeretnél, akkor kék kaviccsal szórd be azt a részt. Köré rakhatsz mohát vagy fekete szinü követ (ami a talajt szimbolizálja).

Ha a tengert választod, akkor úgy kalkulálj, hogy a bőröndöd fele legyen a víz. Ezt díszítheted apró hajókkal, világítótornyokkal is! Homokkal pedig akár homokos partszakaszt is csinálhatsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük