Őszi dekoráció, Világítás trend

Íme a leghangulatosabb őszi dekorációk, amik feldobják otthonod

Az ősz lenyűgöző színkavalkádjával különleges, mégis nyugodt hangulatot áraszt. De sajnos az időjárás nem mindig teszi lehetővé, hogy a szabadban élvezzük ki ezt az időszakot. Ezért érdemes az évszak hangulatát az otthonunkba is becsempészni pár színes dekorációval, amik harmóniát teremtenek.

Milyen dekorációkat válasszunk?

Klasszikus őszi dekorációnak számítanak a különböző dísztökök és termések. Hiszen ez az időszak a természet különleges színeit ünnepli. Káprázatos színű tököket és bogyós ágakat szerezhetünk be, amikkel tökéletes összhangban lesznek a makkok és termések natúr barnás színei.

De nyugodtan válasszunk őszi állatkákat és manókat is dekorációnak. Hiszen erről az évszakról mindenkinek eszébe jutnak a makkot gyűjtögető mókuskák, az aranyos sünik és a mesékből ismert kis erdei manók, akik mohával borított házikókban laknak.

Gondolkozzunk tartósban

Ha olyan dekorációra várunk, amit nem kell évről évre újra beszerezni (mint például egy dísztököt, ami idővel sajnos elrohad), akkor sem kell lemondanunk a természetességről. Ma már rengeteg kerámia tököt és mű termést lehet beszerezni, amik ugyanolyan jól mutatnak majd, mint a földből kinőtt társaik. De a tartósságuknak hála hosszú évekig díszíthetik a lakást, és ősszel elég csak újra előszedni őket egy dobozból.

Merjünk elrugaszkodni a hagyományos színektől és anyagoktól

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek azok a dekorációk is, amik nem a hagyományos őszi színekben pompáznak, de tökéletesen mutatnak azok mellett. Egy narancssárga tök, vagy pár élénkpiros bogyó mellett például igazán különlegesen mutathat egy fehér kerámia tök, vagy egy ezüst alma.

Ha pedig a klasszikus pirosas-narancsos-barnás őszi színek mellett maradnánk, akkor érdemes kísérleteznünk pár különlegesebb anyagú dekorációval. Nagyon stílusosak és trendik például a bársony és plüss tökök. Különleges anyaguk miatt feltűnőek, de mégis jól illeszkednek a hagyományosabb dekorációk közé.

Ne feledkezzünk meg a hangulatvilágításról sem

A hűvös és szürke őszi estéken mindenki szeret bekuckózni. Ilyenkor nincs is jobb, mint egy finom tea mellett élvezni otthonunk melegét. A hangulatot az fogja teljessé tenni, ha a megnyugtató hangulatvilágításról is gondoskodunk az őszi dekorációk mellett.

Már pár gyertya is feldobhatja a teret, különösen ha valami kellemes őszies illatút választunk. De ha ennél kicsit többre vágyunk, akkor akár egy világító üvegtököt is választhatunk. Ma már nem csak Halloweeni töklámpások vannak, és még csak nem is kell nekünk elkészíteni őket – elég, ha belerakjuk az elemet. 🙂

A világítások szerelmeseink pedig azt ajánljuk, hogy tegyenek fel már ősszel a fényfüzéreket a lakásba, vagy az erélyre és a kertbe. Hiszen nem kell karácsonynak lennie ahhoz, hogy élvezzük a pislákoló fények melegét. A hideg őszi estéket is ugyanúgy be tudja aranyozni pár jól elhelyezett világítás. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük