Világítás trend

Íme, a legszebb karácsonyi trendek 2021-ben

Manapság a karácsonyi dekorációk piaca rohamosan fejlődik, és szinte minden évben találkozhatunk valami újdonsággal. Az évről évre egyre nagyobb figyelmet kapó ünnep okozta szezonális dömping arra készteti mind a tervezőket, mind a fogyasztókat, hogy mindig valami újdonsággal rukkoljanak elő.

Az idén igazán különleges trendek hódítanak – ami a karácsonyfa és az otthon dekorációját illeti. A cikkben az újdonságok mellett néhány praktikát is hoztunk, amelyekkel akár könnyen el is készíthetjük 2021 legnépszerűbb dekorációit.

Diótörők minden mennyiségben!

Csajkovszkij A diótörő című varázslatos mesebalettja nyomán az adventi ünnepkör egyik legmeghatározóbb szimbólumává ez a kis bájos figura vált. A mű egy csodálatos mesevilágba kalauzolja a nézőket, amely a karácsonyi diótörő figurákkal az otthonunkban is megelevenedhet akár. Akár az adventi koszorún, akár a karácsonyfán is ékes dísze lehet a lakásnak ez a kedves és gyermekkort idéző bábu. Manapság széles választékkal készülnek az üzletek diótörő figurából, és ha nálad sem telhet el a karácsony Diótörő balett nélkül, akkor kötelező eleme az ünnepi hangulatnak.

Manók minden mennyiségben!

Idén a diótörő mellett a karácsonyi skandináv manócskák követelik a főszerepet az ünnepi időszakban. A barátságos kis északi figurák nem csak az igazi karácsonyi hangulatot idézik meg, hanem garantáltan mosolyt is csalnak az arcokra. A szakállas karácsonyi manók akár kézzel is elkészíthetőek, csupán pár alapanyag szükséges hozzájuk. Testük akár wc papír gurigából is készülhet, ruhájuk pedig régi zokniból. A szakáll könnyen elkészíthető nem használt kabát szőrméjéből (akár még világítást is rejthetünk bele), a manó orr pedig bármilyen golyó alakú tárggyal helyettesíthető.

A legszebb ajándék: névre szóló gömbök

Az egyedi, névre szóló üveggömbök az idei évben nem csak a dekorációk terén hódítanak, hanem igazán különleges ajándékként is megállják a helyüket. A karácsonyi üveggömbökre írt nevek egyszerre lehetnek ékes díszek a családi fán, mellyel igazán személyessé és különlegessé varázsolhatók az egyszínű gömbök. Az egyedi dekorációkat akár kézzel is elkészíthetjük: néhány üveggömb, lakkfilc és némi szépírás segítségével mi is bármilyen személyes üzenetet írhatunk rá, legyen ez egy név, egy dátum, vagy egy számunkra fontos szó.

Karácsonyi szalag nem csak az ajándékokon

Kétségkívül az egyik legnépszerűbb és legszebb ünnepi dekoráció a dalszöveggel ellátott szalag, amely a karácsonyfa elengedhetetlen dísze 2021-ben. A fán megjelenő karácsonyi énekek meghitt és ünnepi hangulatot varázsolnak otthonunkba, emellett a fényes szaténszalag elegáns megjelenést kölcsönöz az ünnepi dekorációnak. A karácsonyfa szalagok számos webshop kínálatában megtalálhatók, azonban ezek is – mint a névre szóló üveggömbök – némi szépírással és egy fehér szaténszalaggal könnyedén elkészíthetők házilag is.

Ha még nem találtad meg a tökéletes ünnepi dekorációt, még nem vagy elkésve! Idén ragyogd túl a 2020-as karácsonyi dekorációt ünnepi tippjeinkkel, és alakítsd csodássá otthonod, hogy csupa öröm és meghitt legyen a karácsony!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.