Világítás trend

Ingatlan értékének növelése világítással

Egy ingatlan értéke számos tényezőtől függ. Ezek közül vannak, amely adottságok tőlünk függetlenek, így nem tudunk rajtuk változtatni, azonban sok olyan értéknövelő lehetőség és trükk van, amelyre bizony nekünk is ráhatásunk lehet.

Mitől nő egy lakás értéke?

Egy lakás vagy ház értéke rengeteg mindentől függ. Attól, hogy hol helyezkedik el, a környék adottságaitól, megközelíthetőségétől, a telek beépíthetőségétől, komfortosságtól, tájolástól. Ám vannak olyan, értéket növelő tényezők, melyek csak rajtunk múlnak.

Ezek közül természetesen a legtöbb fejlesztéshez bizony mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk: felújítások, bővítések, tetőtér beépítése, terasz kiépítése, vagy akár csak egy renováló festés, vakolás is szép összegekre rúghat manapság. A ház modernizálása, a fürdőszoba vagy a konyha javítása sokat javít az összképen, ám ezeknek a költsége lényegében egy kisebb megtakarítást emészt fel.

Vannak azonban olyan kisebb fejlesztések, melyek nem kerülnek hatalmas összegekbe, az összképet mégis jelentősen javítják. Ilyen például a megfelelő, impozáns kerti világítás kiépítése.

A kerti fények telepítése remek befektetés

A gondosan megtervezett, okosan telepített világítási rendszer, esztétikusan megvilágított ház és udvar nem csak lenyűgöző látvánnyal fogadja a hozzánk érkezőket, de az ingatlan értékét is növeli. Szakértők szerint az ingatlan értékének akár 10%-át is érdemes lehet világításra befektetni – ez az összeg az ingatlan értékét gyarapítja, esetleges eladáskor pedig megtérül.

Természetesen, ha ez a 10% soknak tűnik, és ingatlanunk eladását egyáltalán nem tervezzük, akkor sokkal kisebb összeg ráfordításával is mesésen kivilágított, varázslatos otthont tudhatunk magunkénak. Fontos, hogy minden esetben minőségi termékeket válasszunk, megbízható bolttól, webshopból vásárolva, akár szakértő segítségét kérve. A gyanúsan olcsó, ellenőrizhetetlen, visszajelzéssel nem rendelkező fényforrások elsőre csábítóak lehetnek, ám itt is hatványozottan érvényes az „olcsó húsnak híg a leve” közmondásunk. Rövidtávon úgy tűnik, mintha spórolnánk a kedvező árú vásárlással, ám a nem megfelelően, nem elegendő ideig működő világítások cseréje hamarabb szükségessé válik – és így már bizony nem is volt olyan olcsó az termék.

Kerti világítás kiépítése DIY (csináld magad) módon

A leggazdaságosabb megoldás, ha kellő kreativitással rendelkezünk az az, ha mi magunk tervezzük meg kertünk világítását, és a kerti fények milyenségét. A választék bő, határ a csillagos ég. Ebben az esetben valóban nem kell másra költenünk, csak és kizárólag a kerti LED-ek árára.

Kerti világítás kiépítése szakértő csapat bevonásával

Ha a kreativitásunk nem szárnyal épp, vagy szárnyalna, de időnk nincs rá, akkor vegyünk igénybe szakértő csapat segítségét. Ők személyre szabottan, az udvar és a ház adottságait figyelembe véve tervezik meg a kert világítási rendszerét. Kialakítják a lámpák helyeit, meghatározzák a szükséges mennyiséget, mindezt úgy, hogy közben mindvégig figyelembe veszik a tulajdonos ízlését és egyedi igényeit. Szükség esetén látványtervet készítenek, melyet a megrendelővel együtt véglegesítenek. A kivitelezés ezeknél a cégeknél ideális esetben gyors és szakszerű.

A LED-é a jövő – a fenntarthatóság és a környezettudatosság jegyében

Manapság szerencsére már egyre nagyobb hangsúlyt kap egyre több felületet a környezetvédelem és a fenntarthatóság. Ennek fontos része az energiatakarékos, megújuló, napelemes fényforrások használata. Amellett pedig, hogy környezettudatos megoldások, a pénztárcánkkal sem vesznek össze, hiszen jóval költséghatékonyabbak, mint a hagyományos társaik.

A legtöbb LED-es kerti fény automatikus időkapcsolóval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy sötétedést érzékelve automatikusan bekapcsolnak, amikor pedig kellő mennyiségű fényt érzékelnek, automatikusan kikapcsolnak.

Ajánlott világítások

Elfogyott
Tovább
Bezár

2 db kerti napelemes LED Born világítás 34 cm

8.390 Ft
Elfogyott
Tovább
Bezár

4 db napelemes 8 LED földbe süllyeszthető acél világítás 12 cm

5.990 Ft
Elfogyott
Tovább
Bezár

Napelemes LED Flate fali világítás 18 cm hideg fehér

4.990 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük