Világítás trend

Jégcsapfüzér – így dekorálj vele karácsonykor!

Jégcsapfüzér – fényjégcsap

Közkedvelt karácsonyi világítás, amely legtöbbször a házak homlokzatát díszíti! Könnyen felismerhető különböző méretű lelógó jégcsapjaíról. Most bemutatjuk, hogy hogyan és mit érdemes vele dekorálni karácsonykor. A felszereléséhez csupán pár dologra van szükségünk: egy jó magas létrára, kampókra és jégcsapfüzérre.

Sokan ennek a felszerelését inkább szakemberre bízzák, mintse hogy maguk álljanak neki. Pedig ha minden hozzávalót beszerzünk, akkor egész könnyű dolgunk lesz. A fő gondot általában a kampók hiánya okozza. Kevés helyen lehet külön kültéri világítás rögzítésére alkalmas kampót beszrezni. Pedig ezek megléte nagyoban megkönnyíti a karácsonyi fények felhelyezését.

Homlokzat dekorálás

Az alábbi három képen jól látszik, hogy mindegyik jégcsapfüzér fa homlokzatra lett felerősítve. Ha nem tudtunk kampót beszerezni, a háztartásban megtalálható szög is megteszi a dolgát. Legtöbben egyszerű szöget szoktak végigverni a  homlokzat mentén és ráakasztják a jégcsapfüzért. Ez nem annyira kulturált megoldás, de teszi a dolgát! Aki nem szeretné szétszögelni a homlokzatot, annak mindenképpen ajánlom a kampó beszerzését.

Ablakok körbedekorálása jégcsapfüzérrel

Ha olyan az ablakod kialakítása, hogy tudsz fölé-mellé füzért rögzíteni, akkor mindenképp dekorld ki karácsonykor! Nagyon nagyon jól fog mutatni. Alább mellékelünk pár képet, ahol nagyon szép kivitelezési módokat láthatsz. Akár mint egy jégcsap függöny úgy ereszkedik le az ablakig.

Ajtó feletti rész jégcsapfüzérrel

Az ablakok mellett az ajtó közvetlen környezetét is szokták jégcsap füzérrel dekorálni. Ha van lehetőséged a felszerelésre, mindenképp próbáld ki!

Tetőtől talpig jégcsapfüzérrel!

Most igazi jégcsapőrültek következnek. Ezek a kivilágított házak körülbelül 60-120 méternyi jégcsapfüzérből tevődnek össze. Sok aprólékos munka eredménye ez a lélegzetelállító látvány. Az egész ház homlokzatán fényjégcsapok díszelegnek. Ha igazán extravagáns szeretnél lenni, akkor még a terasztető mentét is kidekorálod velük. Egy ilyen összefüggő rendszernél érdemes toldható jégcsapok melett döntened, így kevesebb konnektorkiállásra lesz szükséged. Ezzel együt tkönnyebben megoldható a beüzemelésük is. A legtöbb toldható jégcsapfüzért akár 30-60 méteres hosszi is össze lehet toldani, így egy ekkora ház kidekorálásához elég 3 konnektorkiállást találnod.

Ha valaki ekkora munkára adná a fejét, mindenképpen küldjün fotót a végeredményől!

Ajánlott jégcsapfüzérek

author-avatar

About Leden Világításod

Szia! Ez a Ledenvilagitasod csapat teszt fiókja. Ezzel a fiókkal szoktunk rendeléseket leadni, hogy teszteljük, hogy minden rendben megy e az oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük