Világítás trend

Karácsonyi fények – a meghitt hangulatért

Karácsonyi fények

Az év talán azt mondhatjuk, hogy legvártabb ünnepe a karácsony. Van, aki már nyáron alíg fér a bőrőbe, annyira várja a szeretet ünnepét. A lakás kicsinosításának és feldekorálásának időszaka. Nincs is jobb érzés, mint amikor végre elővehetjük tavalyról elpakolt karácsonyi fényeinket és újra mesés kivilágítást adhatunk otthonunknak.

Nézzük meg, hogy ha karácsonyi fényekről van szó, milyen típusú világítások közül választhatunk. Az elmúlt években egyre elterjedtebbek a karácsonyi sziluettek. Ezek olyan ünnepi fények, melyek egy-egy forma sziluettjét rajzolják körbe. Az első képen látható hópehely sziluett ékes példája ennek. Hatalmas 50-100 centis termetükről könnyen fel lehet ismerni őket. Általában a házak falán vagy az ablakon ékeskednek.

A következő karácsonyi fény a sorban a projektor. Biztos sokat láttál már különböző házak falán. Egészen egyedi repertoár bontakozott ki az elmúlt években belőle. Több tucat fajta ünnepi projektor közül válogathat a nagyérdemű. A legnépszerűbbek a hópelyhet vagy valamilyen karácsonyi mintát vetítő fényjátékok. Személy szerint, nekem a hópelyhes a kedvencem! Imádom amikor a ház falán hatalmas hópelyhek mászkálnak fel s alá. Ha ez még egy kis igazi hóeséssel van megspékelve, na annál nincs szebb látvány karácsonykor!

A karácsonyi fényeknek ezt a sorát a meteor jégcsap zárja, avagy más néven olvadást imitáló jégcsap. Ki hogy ismeri. Ami hatalmas előrelépes az elmúlt időszakhoz képest, hogy már nem csak konnektorról üzemeltethető, de mind elemes és napelemes kivitelben is elérhető. Így bármely felületen elérhető az olvadást imitáló jégcsap. Nem számít, hogy van e konnektor vagy nincs. Ezek a gyönyörű olvadó jégcsapot utánzó karácsonyi fények kellemes hangulatot teremtenek.

Hagyományos karácsonyi fények

A hagyományosnak mondható karácsonyi fények sem maradhatnak ki a sorból. Az ünnepek elmaradhatatlan kellékei a fényfüzérek, fényfüggönyök és jégcsap füzérek. Nézzük sorra őket.

Akit talán nem kell bemutatnunk az a fényfüzér világítás. Mindenki ismeri ennek a régebben használt izzós változatát, melyet a 2000-es évektől egyre jobban váltott fel a ledes verzió, amely már nem melegszik, jóval kevesebb a fogyasztása és még a fényereje is nagyobb. Több tucat szín és méret közül választhatunk, nem ritka a 100 méter hosszúságú füzér sem. Elsőre dúrva bele gondolni, hogy hova fér el egy ilyen hosszú füzér? Aztán amikor dekorálásra kerül a sor, gyorsan kiderül hogy a kiválasztott füzér nem is olyan nagyon hosszú, mint gondoltuk. Egy 100 méteres füzérrel pl egy 6 méteres diófa pompázatosan kidekorálható. És akkor még csak 1 fáról beszéltünk! Nekem nagy kedvencem amikor jó alaposan körbecsavarják a fákat füzérekkel. Nem csak a törzsére, de az összes ágára jut a füzérből. Minél sűrűbben van, annál mesésebb látványt nyújt.

A következő versenyzőnk karácsonyi fények kategóriában a fényfüggöny világítások. Szerintem nincs Magyarországon olyan háztartás, ahol ne lenne legalább egy darab fényfüggöny. Talán amiatt is akkor a sikere ennek a világításnak, mert nem csak karácsonykor de egész évben használható. Gondoljunk csak rá pl az esküvői dekorációkra. Ha egy tucat fényfüggönyt nem látunk, akkor egyet sem! Minden eseményhez tökéletes passzol, egy igazi multifunkcionális fény.

Nem utolsó sorban, pedig jöjjenek a házak homlokzatán megbúvó fényjégcsap füzérek. Talán ha lehet ilyet mondani, ők a legpepecselősebb karácsonyi fények.  Létrára fel, jó kis egyensúlyérzék, lefagyott kezek és a dekorálás szépsége. Rövid vonalakban ez a procedúra jellemzi a fényjégcsapokat. Legtöbbször külön szakember helyezi fel őket több méteres magasságokba. Ámde a látvány kárpótol mindenért!

Extravagáns karácsonyi fények

A hagyományos vonaltól egy kicsit elrugaszkodva, nézzünk körbe hogy milyen ünnepi világításra tudunk beruházni, ha szeretjük a különlegesebb dekorációkat.

Karácsonyi figurák: apró csetlő-botló őzike, édes jegesmedve, rókakoma és pingvinek. Csak hogy néhányat említsek a karácsonyi figura repertoár közül. Ezek az ünnepi dekorációk igazán exkluzívnak számítanak. Mindenki álmodik egy ilyen után. Ha felidézzük a régi időket, bizots van egy olyan mozzanat a te életedben is, amikor egy karácsonyi vásáron rohangálva botlottál bele egy hatalmas szarvas figurába. Ezernyi led díszelget rajta, amit tátott szájjal bámultál. Teljesen magával ragadott az ünnepi légkör.

Csillag mintázatú fényfüggöny: A hagyományos LED függönyök továbbfejlesztett változata, ami egyszerűen imádni való! Apró és egészen hatalmas csillagok is helyet foglalnak a függöny lelógó szárain. Imádnivaló!

Világító LED fák: A már jól megszokott cseresznyefa mellé, számos új csemete közül lehet válogatni. Hatalmas nyírfák, kis méretű világító dekorfenyő, bonsai fék és hólepte faágak. Nem is gondoltad volna, hogy ennyi szépgég közül lehet válogatni igaz? Asztali dekornak választhatsz egészen pici, 45 centiméteres példányt. Ha pedig valami nagyobbra vágysz akkor egy 180 centis álomszép nyrfa fog levenni a lábadról. Érdemes szétnézni itt, ha különleges világító fa mellett szeretnéd letenni a voksod.

Napelemes földbe szúrható karácsonyi fények

Végül úgy döntöttem, hogy ezeknek a világításoknak egy teljesen új kategóriát nyitok. Anyi féle fajta van belőle, hogy nem lehet számon tartani. És a világ legjobb ötlete volt, hogy a gyártók előrukkoltak ilyen földbe szúrhatós kifejezetten ünnepi mintázatű fényekkel! Apró mikulásokkal és hóemberekkel tudod végigszurkodni a kerted. De ott van mellette még a candy cane cukorbot vagy a hópehellyel végig rakott kerti ösvény is.

Ajánlott karácsonyi fények

Elfogyott
Tovább
Bezár

Karácsonyi beltéri csillagos fényfüggöny 3 x 1 m színes

8.890 Ft
Elfogyott
Tovább
Bezár

Karácsonyi kültéri LED hópehely sziluett 80 cm meleg fehér

14.690 Ft
Elfogyott
Tovább
Bezár

Karácsonyi kültéri LED projektor fényeffekt hópehely

9.390 Ft
Elfogyott
Tovább
Bezár

Kerti napelemes LED hóember világítás 24 cm hideg fehér

990 Ft
author-avatar

About Leden Világításod

Szia! Ez a Ledenvilagitasod csapat teszt fiókja. Ezzel a fiókkal szoktunk rendeléseket leadni, hogy teszteljük, hogy minden rendben megy e az oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük