Karácsonyi világítás, Világítás trend

Karácsonyi világítás ötletek kültérre – 2022

Ha karácsonyi világításról van szó, akkor a legtöbb embernek felcsillan a szeme. Ez az az ünnep, amit már nagyon sokan várnak évről-vére. Csinos díszekbe öltöztethetjük otthonunkat, kiélhetjük kreativitásunkat. Mi is nagyon imádjuk a karácsonyt és mégjobban a karácsonyi világításokat!

Ebben a blogcikkünkben összesszedtünk jó pár remek ötletet, hogy miként tudod kidekorálni a karácsonyi világításokkal a kültéri tereket. Lássunk is neki!

Karácsonyi világítás az ablakok körül

Az ablakok azon pontok a házunkon, amiket nagyon jól lehet csinosítgatni különféle karácsonyi világításokkal. Nagyon jó megoldás lehet, hogy ha az ablakok elé fényfüggönyöket helyezünk. Ezt akár betehetjük a függöny mögé is, vagy akár előtérbe is hozhatjuk. Egy fényfüggöny tipikusan az a karácsonyi világítás ami nem hiányozhat egyik otthonból semi!

Emellett az ablak feletti tetőgerenda is egy remek pont, amit könnyűszerrel fel lehet díszíteni. Akár jégcsap fényfüzért vagy fénykábelt is rá lehet szerelni. A felszereléshez használhatunk fényfüzér tartókat, így nem kell szöghöz vagy egyébb külső megoldáshoz folyamodni. A tetőgerenda kicsinosítása karácsonyi világítással nagyon szép küllemet ad otthonunknak.

Az ablakok mellé elhelyezhetünk még világító állatokat is. Akár egy kis pingvint vagy rénszarvast. Nagyon cukin fognak mutatni. Akár kombinálhatjuk is a színeket. Például, ha egy meleg fehér fényfüggöny és meleg fehér jégcsap füzér került az ablak köré, nyugodtan választhatsz hideg fehéren világító állatkát. A két szín nagyon szépen ki fogja egészíteni egymást.

Karácsonyi világítás a bejárati ajtónál

A bejárati ajtó környezete is csupa jó lehetőséggel kecsegtet ha karácsonyi világításról van szó. A képen látható megoldás klasszikus és gyönyörű. Rengeteg ember imádja a karácsonyi koszorúkat. Ezt akár egy kis kézügyesség segítségével világító bőrbe bújtathatod! Csak egy apróbb fényfüzér vagy tündérfény szükséges hozzá, majd szép aprólékosan tekerd körbe vele a koszorúd. És már készen is van!

Az ajtó mellé elhelyezett fenyők díszítése szinte kihagyhatatlan! Ha nincs ajtónálló fenyőcskéd, érdemes elgondolkozni a beszerzésén! Nagyon jó áron lehet beszerzeni őket és tényleg olyan fantasztikusan mutatnak. Ráadásul a kidekorálásuk is nagyon olcsó, ám annál jobban mutat! Ide is egy rövidebb fényfüzér szükséges, ha nagyon extrázni akarsz, akkor egy girland fényfüzért választasz, amin közel négyszer annyi LED van! Így a fényhatás sokkal teltebb lesz. Pillanatok alatt egy remek karácsonyi világítást kreálhatsz belőlük!

Az ajtó félfa köré pedig felerősíthetsz egy girlandot attól függően, hogy milyen méret áll a rendelkezésedre. Ha imádsz girlanddal díszíteni, akkor akár több darabot is beszerezhetsz belőle és egészen az ajtó aljáig is végig futtathatod. 

Karácsonyi világítás a ház fala mellé

Vannak ilyen nagyobb világító figurák és motívumok. Amiket csak simán elhelyezhetsz egy viszonylag keveset dekorált területre. Mert még is kinek jutna eszébe random lerakni egy világító csillagot a ház egyik oldalához? Pedig milyen állati jól néz ki! Azt vettem észre, hogy az ilyen kevés figyelmet kapott terek dekorálása kifejeztetten szembetűnő és nagyon jó hangulatot nyújt!

Ha van egy 5-10 méters fal felületed, az is remek megoldás lehet, ha a gerende alatt végigfuttatod a vezetéked és a fal közepénél pedig lelógatsz valamilyen karácsonyi világítást. Sok lógatható csillag, hópely és különböző motívumok vannak erre a célra. Sőt, akár egy keskenyebb fényfüggöny belógatása is remekül tud mutatni. Ha kipróbálod mindenképp küldj képet róla nekünk! Akár itt hozzászólásban, mindig olyan kreatív megoldásaitok vannak!

A fal mellé állatok is kerülhetnek, akár egy egész szarvas család, vagy csak a család egy-egy tagja. Múltkor láttam egy szuper megoldást, ahol egy kis sámlit vittek a pajtábol a ház falához, felállítottak rá egy világító pingvint, majd mellé egy kíváncsiskodó őzgidát. Nagyon jól mutatott! Már bánom, hogy nem fényképeztem le!

Karácsonyi világítás lámpásokkal

Húúúúú. Na ez a kép! Dobtam egy hátast, hogy milyen gyönyörű. Ami megtetszett benne, hogy a lámpásokkal és LED gyertyákkal milyen lélegzetelállító dekorációt lehet csinálni.  Ez is egy egyszerű de nagyszerű dekoráció. Pár lámpás és LED gyertya szükséges hozzá, amiket össze rakva meg is kapjuk a várva várt végeredményt. Sőt, sok olyan lámpást láttam már, amibe alapból be van szerelve a gyertya, így nem is kell külön megvásárolni őket.

A kép alapján elmondható,hogy minél több van annál jobban néz ki! Illetve amit még felfedeztem a képen, hogy beltérre is mennyi gyertyát helyeztek el. Olyan, mintha az ablak elé fehérre lefestett gyümölcsös ládákat állítottak volna, a gyertyákat pedig szépen sorjában rápakolták volna. Nagyon nagyon jól néz ki!

És az ajtó mellett itt is a kimaradhatatlan ajtónálló fenyők és a koszorú, megspékelve karácsonyi világítással.

A lelógatható csillag motívumok pedig csak habok a tortánt! Csodás látvány ez a sok karácsonyi világítás így együtt összeállítva!

Remélem te is legalább annyi ötletet kaptál a blog kapcsán mint amennyit én! Megyek is és gyorsan eldugom a pénztárcám, mielőtt gyors megvalósításba kezdenék, aminek természetesen az első lépése a dekorációk beszerzése!

 Ha pedig valamelyik ötletet megvalósítottál, vagy továbbgondoltad, nagyon szívesen látunk róla képeket! Akár itt kommentben vagy üzenetben is elküldheted. Hadd inspirálódjon belőle mindenki!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.