Világítás trend

Kerti világítás ötletek – így csinosítsd a kerted tavasszal!

Már biztos mindenki tűkön ül, hiszen heteken belül hivatalosan is itt a tavasz. Ha ez nem lenne elég, már az elmúlt hetekben is szinte érezni lehetett a tavasz illatát. Alig várjuk hogy a legelső tavaszi szellő meglibbentse a hajunkat és jó nagyokat szippantva konstatáljuk hogy ez bizony a tavasz illata!

Elképzeljük ahogy kedvenc fáink rügyre fakadnak, a legelső virághagymák kidugják a fejüket a talajból és minden csodaszép zöld színárnyalatba öltözködik. Mohó módon rohanunk ki a kertbe és nekilátunk a kerti feladatoknak. Rendbe tesszük a házunk tájékát, csinosítgatjuk, hogy mire a virágszirmok is kipattannak illő helyük legyen a szemrevaló kis kertünkben.

Ha az alapfeladatokat már végeztünk jöhetnek a dekorációs ötletek, a tervezgetés majd a kivitelezés. Kitaláljuk hogy hova ültessük az újdonsült virághagymákat, hol legyen a sziklakert és hol díszelegjenek a földbe szúrható kerti díszeink.

Ha mindennek megvan már a helye akkor jöhetnek a kerti világítások. Ők teszik fel az i-re a pontot.

1. Napelemes irányfények elhelyezése a kertben

Az irányfények roppant hasznos világítások. Nemcsak hogy dekorálnak de nagyon jól is funkcionálnak. Nappal csinosan mutatnak a kertünkben, esténként pedig a legfontosabb kerti útvonalakat világítják meg. A legtöbb esetben a kocsibeálló és a járda mentét világítjuk meg velük. Emellett a veteményes- és virágoskerthez vezető útvonal fő megvilágítói. Általában halványabb fénnyel rendelkeznek, hiszen ők irányadó fényforrások.

  

2. Napelemes kerti figurák

Az egyik legfontosabb kerti dekoráció, bájos és szemrevaló. Ha az irányfények kihelyezésével már végeztünk akkor nagyjából látjuk hogy a kertünk mely pontjait kell feldobni egy jópofa kis világítással. Napelemes törpékkel és békával nagyon jól dekorálható a fák alja és a veteményeskert. A díszesebb figurákat mint például egy páva vagy flamingó világítás az utcafront felé néző területen szokás elhelyezni. Ezek mutatós és elegáns világítások.

3.  Földbe szúrható kis dekorációs világítások

Ezek legfőképp apró kis világítások, általában 10-20 cm magasságúak. Lényegük hogy a kert különböző pontjai színesítsék. Elvétve, tetszés szerint akárhova kiszórva helyezzük el őket. Apró napelemes kő világítással díszíthető a sziklakertünk vagy elvétve a fűbe is elhelyezhetőek. Apró gombákkal csinosíthatjuk a bokrok alját, a kerítés mentét vagy a kerti tavunk környékét. Kaktuszokat szúrhatunk a kedvenc növényeink cserepébe illetve a veteményes kertünkbe. Színes üvegtéglákkal pedig teljesen feldobhatjuk a kertünk szegleteit.

 

4. Falra szerelhető világítások

Ha a kertünk dekorálásával már végeztünk, akkor rátérhetünk a nagyobb fényt adó világításokra. Itt szélszerű napelemes világítást választani, hiszen ebben az esetben nem kell bajlódni az áram bekötésével. Csak felszereljük a falra és már világít is. Itt lehet mozgásérzékelős és sima fali világítást is venni. Itt meg kell említenünk hogy már lehet ereszcsatornára és kerítésre felszerelhető világítást is kapni. Ezek nagyon ötletesek!

 

5. Házszám világítás

Már egyre elterjedtebb hogy sima hagyományos házszám helyett napelemes házszám világításokat teszünk az otthonunkba. Előnyük hogy sötétben, esténként is jól látható a házszámunk. A beépített apró kis ledek tökéletesen kivilágítják. Modern és exkluzív megjelenésű.

author-avatar

About Leden Világításod

Szia! Ez a Ledenvilagitasod csapat teszt fiókja. Ezzel a fiókkal szoktunk rendeléseket leadni, hogy teszteljük, hogy minden rendben megy e az oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük