Világítás trend

Kertünk legszebb díszei, a napelemes lampionok!

Bármilyen alkalomra is szeretnéd kicsit még szebbé varázsolni a kerted, a színpompás lampionokban nem fogsz csalódni! Legyen szó akár egy szülinapi kerti partyról, romantikus esti vacsoráról a teraszon, farsangi buliról, vagy gyerek zsúrról, a színes napelemes lampionoknak bizony ott a helyük a kertben!

Színes, világító labdácskák mindenhol

A napelemes lampionokban az az igazán varázslatos, hogy többféle hangulatot is létre tudunk hozni a segítségükkel. Képzeld csak el, mennyire varázslatosan mutatnak az egyszerűbb, fehér papír lampionok, belsejükben aranyló, meleg fényükkel például egy esküvőn! Míg egy apró, színes lampionokból álló füzér mennyire más hangulatot kelt a balkon rácsára függesztve.

Nem is beszélve a hatalmas, színes napelemes lampion labdákról, amiket a fák ágaira akasztunk fel, hogy nyári estéken, zsúrokon, baráti összejöveteleken keltsenek vidám és imádnivaló hangulatot körülöttünk.

Ahány kert, annyi csodálatos lampion!

Imádjuk, hogy ennyi szín, forma, méret és variáció közül tudunk választani a napelemes lampionok esetében! Vannak a hagyományosabb gömb alakú, színes papír lampionok, amiket az aprócskáktól (füzérben), egészen a hatalmas (30 cm átmérőjű!) változatokig beszerezhetsz a kertedbe.

Persze nem szabad ám megfeledkeznünk az izgalmas és hihetetlenül egyedi megjelenésű napelemes méhkas lampionokról sem. Kedves fényükkel, vidám külsejükkel imádnivalóan mutatnak a fák ágain, a teraszon, vagy akár az ereszcsatornáról lelógatva is.

„Melyiket válasszam?” – jogos a kérdés!

Ha merész, színes, vidám és feltűnő díszekre vágysz a kertedben, esetleg egy vidám összejövetelhez, ünnepléshez keresed a kiegészítőket, akkor a hatalmas színes napelemes lampionok azok, amikre szükséged van.

Ha picit szolidabb, elegánsabb, mégis kreatív dekor világításra vágysz, amit akár az egyszerűbb hétköznapokon is a kertedben tudhatsz, akkor pedig a méhkas lampionokat és a lampion füzéreket keresed.

Vigyáznak a Földünkre és a pénztárcádra is!

Napelemes lampionokkal díszíteni a kerted nem csak arról szól, hogy valami vidám, színes és izgalmas világítást helyezel el a fákon, a terasz rácsain. Ennél sokkal többről van szó!

A napelemes lampionok ugyanis a nap energiáját használják arra, hogy feltöltsék energia-raktáraikat (napelemes akkumulátoraikat) és ezáltal arra is, hogy éjjelente hosszú ideig onthassák magukból barátságos fényüket.

Ezáltal nem szükséges a ház áramkörére csatlakoztatnod őket, sőt, külön elemeket sem kell vásárolnod hozzájuk. A napsütés elvégzi a munkát helyetted nap közben!

Arra azonban nagyon figyelj, hogy olyan helyre helyezd el kedvenc napelemes lampion világításaidat, ahol a rajtuk lévő szolár paneleket a lehető legtöbb napfény éri! Fontos, hogy a lehető legkevésbé legyen beárnyékolva a fák lombja által és ne is koszolódjon be ez a panel rész.

Hova helyezd el kedvenc lampionjaid?

Azon felül persze, hogy figyelembe veszed, hol éri őket a legtöbb napfény, még érdemes átgondolnod azt is, hogy hol mutatnak a legjobban újdonsült napelemes lampion világításaid.

Szerencsére a felszerelésük hihetetlenül egyszerű: az önállóan álló napelemes lampionokat egyszerűen csak akaszd fel egy ágra, kerítésre, vagy bárhová, ahol szerinted varázslatosan mutatnak majd. Ebben segítségedre lesznek a lampionok saját akasztói, vagy fülei. Annyira fontos csak figyelned, hogy a tartó elem/ág elég masszív legyen ahhoz, hogy megtartsa a lampionodat.

Ha pedig a kutyus, cicus és a gyerkőcök által rúgott, dobott labdák ellen szeretnéd a kerti virágágyás szegélyekkel megvédeni gyönyörű virágaid, akkor érdemes sűrűbb mintázatú és magasabb változatok közül választanod.

A napelemes füzérek rögzítéséhez pedig két végpont kijelölésére lesz szükséged. Ez lehet két nagyobb fa, ereszcsatorna, szőlőlugas, de akár a terasz vagy erkély rácsának két oldala is.

Válaszd ki és dekorálj bátran!

Ha már te is tudod, melyik színben, méretben és stílusban fogod beszerezni színpompás lampionjaid és már azt is tudod, hogy hol lesz a helyük a kertben, akkor ne habozz tovább! Szerezd meg most őket és mi már szállítjuk is hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük