Világítás trend

Menj biztosra és válassz rattan világítást!

A rattan világítások most élik csak igazán a fénykorukat. Nem is csoda, hogy ennyien rajongunk értük, hiszen gyönyörűek, elegánsak, modernek és éppúgy varázslatosan mutatnak egy boho-, természetközeli- és egy modern kert világításaiként. Évről-évre még mindig ők a legtöbbet választott világítások és dekorációk az otthonokban.

Régen csak a luxus lakásokban voltak

Már az ókori Egyiptomban felfedezték, mennyire csodálatos eszközöket, bútorokat és kiegészítőket lehet készíteni természetes anyagokból, fonással. A XVII. században pedig már rajongtak a rattan bútorokért! Akkoriban még csak a gazdagok kiváltsága volt bennük gyönyörködni. Hatalmas, tágas, világos terek és teraszok különleges díszeivé válhattak és mindenki róluk álmodott.

Az iparosodás azonban szerencsére lehetővé tette, hogy ne csak a leggazdagabbak otthonaiban gyönyörködhessenek a rattan búrotokban, kiegészítőkben és világításokban. Ekkor terjedtek el igazán és a mai napig hatalmas érdeklődés vonja őket körül.

Mi is az a rattan?

A rattan bútorok nevüket a rattanpálmáról kapták, amiből a leggyakrabban készítették őket. Magyarul rótángnak is szokták nevezni ezt a különleges szépségű Délkelet-ázsiai, indaszerű, szúrós pálma fajtát. Törzsének hossza akár a 300 métert is elérheti – szerencsére, hiszen így szuper alapanyagul szolgálhat álomszép rattan bútorainkhoz és világításainkhoz.

Rattan vs. polyrattan

A természetes rattan anyag nagyon kényes az időjárásra: a napfénytől kifakulhat, az esőzés pedig hosszabb távon sajnos tönkre teheti. De hát hogyan tudnánk élni a csodálatos rattan bútorok nélkül? Szerencsére ma már van megoldás! Ez pedig az ún. polyrattan anyag.

Míg a hagyományos rattan és bambusz bútorok akár napi (!) szintű törődést is igényelnek, addig a polyrattan bútorok és világítások ellenállnak az UV fénynek, az időjárás viszontagságainak, a szélnek, hónak, fagynak és évekig álomszép formájukat hozzák nekünk. Noha nem természetes, hanem műanyagból készülnek, mégis gyönyörűen visszaadják a természetes rattan stílus legjobb tulajdonságait.

Kerti napelemes LED rattan világítás (26 cm)

Az egyik nagy kedvencünk ez a hihetetlenül elegáns kerti napelemes LED rattan világítás. Hihetetlenül elegáns, letisztult és napelemes kivitelezése miatt pénztárca- és környezetbarát. Intelligens érzékelőinek hála ezek a nap közben feltöltődött napelemes rattan világítások az est közeledtével automatikusan bekapcsolnak, majd a hajnal első fénysugarainál kikapcsolnak, így neked nem kell a ki-bekapcsolásukkal bajlódnod.

Egy-egy kerti grillparti, vagy csendesebb kint ülős este fantasztikus társai ezek a rattan világítások. Finom fényükkel és elegáns megjelenésükkel azonnal jó kedvre derítenek bennünket – és vendégeinket!

Prémium LED rattan lámpások

Ha rattan világításokról esik szó, akkor mi azonnal a csodálatos rattan lámpásainkra gondolunk! Gyönyörűen mutatnak a terasz kövén, asztalra, vagy épp ablakpárkányra téve. Természetes, láng fénymozgást imitáló világításokkal olyanok, mintha tényleg igazi gyertyák égnének bennük – neked azonban mégsem kell aggódnod a lángok és a lecseppenő viasz miatt.

Páran a rattan lámpásaink közül időzítővel vannak ellátva, így be tudod állítani például, hogy 5 órán keresztül világítsanak, majd 19 órán át pihenjenek és töltődjenek. Míg mások intelligens fényérzékelőiknek hála automatikusan ki-bekapcsolnak a felkelő- és a lemenő nap fényénél.

Természetes hatásúak, napelemesek és varázslatosak! Ezért imádjuk annyira a rattan lámpásokat!

Ugye, hogy téged is elvarázsoltak ezek az álomszép rattan világítások? Szerencsére ma már nem csak a luxus lakásokban van ott a helyük! Velük biztosra mehetsz, hiszen már több ezer éve nem mennek ki a divatból!

Ismerd meg őket közelebbről és válogass bátran közülük!

Ajánlott világítások

Kosárba teszem
Bezár

Kerti napelemes LED Rattan világítás 26 cm

3.590 Ft
Elfogyott
Tovább
Bezár

Napelemes LED rattan lámpás világítás meleg fehér 15 cm

6.990 Ft
author-avatar

About Leden Világításod

Szia! Ez a Ledenvilagitasod csapat teszt fiókja. Ezzel a fiókkal szoktunk rendeléseket leadni, hogy teszteljük, hogy minden rendben megy e az oldalon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük