Világítás trend

Milyen leszúrható kerti lámpát válasszak?

A tavasz közeledtével itt az ideje elgondolkodni, hogy milyen világításokkal szeretnénk teletűzdelni a kertünket idén. Most a hagyományos, leszúrható lámpák témáját járjuk körbe. Talán ez az egyik leggyorsabban fogyó kerti lámpa. Gondolok itt a kiskedvencünk farkcsapásaira, a véletlen rálépésekre-felrúgásokra,vacs csak szimplán az elöregedésre. Ugye ezek mindenkinek ismerősek?

Mi alapján válasszunk leszúrható kerti lámpát?

Ahhoz, hogy megtaláljuk a tökéletes lámpát, át kell gondolnunk jó pár dolgot. Lámpát általában nem csak 1-2 évre veszünk, így egy kis tervezés nem árt mielőtt vásárlásra adnánk a fejünk.

  1.  Mekkora lámpát válasszunk?

A lámpa nagyságának több szempontból is nagy fontossága van. Egy robosztusabb, magas és széles lámpa sokkal stabilabban fogja megállni a helyét. Ha például vannak házikedvencek a háznál, akkor egy minél nagyobb lámpát érdemes választani. Ezeknek a nagyságukhoz mérten nagyobb is a földbe szúrható tüskéjük, így nagyobb stabilitást kapnak. Egy óvatlan farkcsapás vagy labda után rohanás kevésbé veszélyezteti ezeket a lámpákat. De ugyan úgy elmondható akkor is, amikor éppen a fűnyíróval szeljük át a kertet és egy figyelmetlen pillanatban nekikoccanunk a kis lámpáknank. Na..ha nagyobbat választunk ezeknek az esélye leredukálódik.

  • 15 cm-ig: apró irányfények, veteményesbe, virágágyás mellé ajánljuk. Általában a fényerősségük is termetükhöz mérten alakul.
  • 16- 30 cm-ig: Ők már egész jól látszanak, a fényerejük is nagyobbacska, kerti utak, rézsü, növények kivilágítására alkalmasak
  • 31 – 60 cm-ig: Az igazán nagyok, testesük. Háziállat mellé tökéletesek. Erős fényerejű lámpák, ha fontos a kivilágítottság akkor őket válaszd.

2. Milyen anyagból legyen?

Ha anyaghasználatról van szó, akkor egész könnyű dolgunk van. Vannak műanyag, fém és üveg felhasználásával készült kerti lámpák. Mielőtt azt gondolná az ember, hogy a műanyag világítások egyértelműen “gyagyibbak, gyorsabban tönkremennek, hamarabb eltörnek”…inkább ne gondoljuk. Egy műanyag lámpa is lehet sokkal tartósabb, időtállóbb mint fém társa. Bármelyik anyagot is válasszuk, az lesz a kulcsa az egésznek hogy mennyit használtak belőle egy adott lámpa kialakításánál. Egy fémből készült lámpa is lehet törékenyebb, mint műanyag társa. Hoztam nektek gyorsan két példát, az előbbi linkekre katitntva tudjátok megnézni a lámpákat. Tehát inkább azt figyeld, hogy mennyire robosztus egy világítás, mennyi anyag van benne.

3. Milyen színű legyen?

Itt a lámpatest színe is ugyan olyan fontos mint a benne található világítás színe. Mostanában egyre több barna színű lámpatest van a kínálatban, lehet hogy ez lesz 2020 új üdvöskéje? A barna színnel finoman és körültekintően kell bánni. Szépen beleillik egy gondos kertbe, de nem szabad túlzásba vinni a használatát. Általában a hagyományos ezüst színű világítások a legkelendőbbek, ezekkel kevesebb az esélye, hogy mellé fogunk. A világítás színe is épp ugyan ennyire fontos, főleg ha több fajta lámpa van a kertben. Óvatosan keverjük a hideg és meleg fehér színeket a színessel vagy esetleg a pinkkel, ésmég folytathatnám a sort. Ha egy tanácsot adhatok, hideg és meleg fehér színt ne használjunk egyszerre se beltéren se kültéren.

4. Mintázat és forma

Szeretnénk mintás lámpát vagy sem? Ezt azért elég könnyű eldönteni, vannak emberek akik imádják őket és vannak akik egyáltalán nem. És persze nagy ritkán olyan is előfordul, hogy egy olyan mintát látunk meg, hogy nem tudunk ellenállni, annak ellenére hogy nem rajongunk értük. A formával ugyan ez a helyzet. Ezek általában első látásra szerelem, vagy éppen nem szerelem dolgok. Az apró pillangóktól a csepp formáig minden megtalálható. Alább láthattok pár ilyen kerti lámpát a repertoárból.

5. Fényeffekt

Már jó pár lámpánál válogathatunk a különböző fényeffektek közül. Van olyan lámpa amiben több színű led is megtalálható, így te tudod kiválasztani, hogy éppen meleg fehéren vagy színesen világítson. Léteznek olyan lámpák, amelyek lobogó láng effekttel rendlekeznek, ők igen közkedveltek. Már nem csak leszúrható de felakasztható és fali verzió is megtalálható a skálán.

Ajánlott világítások

Elfogyott
Tovább
Bezár

Kerti napelemes fáklya lámpa 56 cm meleg fehér

3.490 Ft
Elfogyott
Tovább
Bezár

Napelemes földbe szúrható Pille lámpa 36,5 cm színváltós

1.290 Ft
Elfogyott
Tovább
Bezár

Napelemes kerti leszúrható Adam lámpa 42 cm hideg fehér

1.990 Ft
Elfogyott
Tovább
Bezár

Napelemes kerti leszúrható Egon lámpa 35,5 cm – RGB

1.190 Ft
Elfogyott
Tovább
Bezár

Napelemes leszúrható kültéri lámpa Csegő 40 cm hideg fehér

1.390 Ft
Elfogyott
Tovább
Bezár

Napelemes leszúrható kültéri lámpa Tuzson 28 cm

1.790 Ft
Elfogyott
Tovább
Bezár

Napelemes Sundance földbe szúrható lámpa 26,5 cm hideg fehér

1.990 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük