Világítás trend

Reflektor világítások a ház körül – hova rakjuk őket?

Minden növény, a karcsú fáid, a formás bokrocskák és az álomszép virágaid, minden bútorod és a bájos kerti hangulatvilágítás is a helyére került, valami mégis hiányzik?

Az utolsó simításokat is elvégezted álmaid kertjén, elültetted a szivárvány ezer színeiben pompázó virágokat, egyedi formára metszetted a csodás kis bokrokat, minden fa, ülőgarnitúra és asztal, de még az öntözőrendszer is a lehető legtökéletesebb helyen van, de valahogy mégsem teljes a kép? Csak nem a reflektorok hiányoznak?

Ha kerti világításokról beszélünk sok minden az eszünkbe juthat. Gyönyörű világítások, melyek mesés hangulatot varázsolnak a kertedbe esténként, miután a nap alábukott a horizonton. Praktikus kis napelemes, földbe szúrható lámpák, melyek gyengéden megvilágítják a házhoz vezető ösvényt. Kis színes lampionok, melyek feldobják a kerti partit, vagy kedves kis fáklyaszerű fényforrások, melyek megteremtik az alaphangulatot egy romantikus, mediterrán, gyertyafényes vacsorához. Amire viszont méltatlanul az utolsók közt gondolunk, azok a kerti reflektorfények… Pedig nélkülük sok minden az árnyékban maradhat, aminek bizony tündökölnie kellene.

[us_image image=”11256″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”11244″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”11226″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

Ha pedig mégis reflektor vásárlására adjuk fejünket, akkor adja magát a kérdés: hova helyezzük őket? Íme, a legtökéletesebb és leglátványosabb megoldások egy csokorban:

1. Garázs

Az egyik legpraktikusabb megoldás, ha a reflektort a garázsajtó mellé, vagy esetleg fölé helyezed, így sosem kell azon aggódnod, hogy hazatértedkor kilapítod-e a gyerek ottfelejtett bringáját, vagy áthajtasz-e bármilyen elől hagyott pótolhatatlan szerszámon.

2. Az út vagy a járda mellett

Kézenfekvő megoldás lehet a házhoz vezető kis ösvényeket megvilágítani egy erősebb fényforrással. Így elkerülhető a sötétben érkező vendégek tétova botorkálása a ház felé, ehelyett teljes pompájában csodálhatják meg otthonotokat és a pazar kerteteket is.

3. Bejárati ajtó fölé

A biztonsági szempontokon túl egyszerűen célszerű a bejárati ajtó felé is erős fényt helyezni – így sosem kell félhomályban, esetleg fél kézzel, telefonnal világítva próbálkozni a zár kinyitásával.

4. Terasz, erkély felső sarka

A hangulatvilágításokon túl, illetve azok mellett gyakran jön jól a reflektorfény, mely bevilágítja egész erkélyünket vagy teraszunkat, így nem csak romantikázásra, de például kedvenc fotelunkba bekuckózva egy jó könyv olvasására is használhatjuk a teraszt akár esténként is.

[us_image image=”11203″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”11263″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”11279″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

5. Erkély, terasz alatt

Szintén szuper megoldás a földszinti rész bevilágítását az emeleten lévő terasz alsó részéből indítani. Földöntúli fényárban úszhat így kertünk, melynek még a szomszédok is csodájára fognak járni!

6. Medence mellé

Ki ne imádná a kerti medencéket? Legyen szó bár egy hűsítő csobbanásról a legnagyobb melegben, vagy egy romantikus esti fürdőzésről forró, fülledt nyári éjszakákon, esetleg egy medencés partiról, ahol a legkedvesebb barátainkkal rúgunk ki a hámból. Más már nem is hiányzik hozzá, csak a tökéletes reflektor, hogy egyetlen pillanatról sem kelljen lemaradnotok!

Ha egy mondatban kellene jellemeznünk a reflektorokat, akkor azt mondanánk: erős belső, stílusos külső. Ami a fényüket illeti, több megoldás közül is választhatunk – a közepesen erőstől egészen a legerősebb fényűig voksolhatunk bármi mellett. Ha a természetes megoldások híve vagy, akkor neked a természetes fehér színben tündöklő kültéri LED reflektort ajánljuk; ha pedig modernebb hatásra vágysz, akkor a reflektor elérhető hideg fehér színben is.

A kültéri LED reflektor világítások ellenállnak a mostanában oly jellemző, szélsőséges időjárási viszonyoknak is, így azon sem kell azon aggódnunk, hogy idő előtt felmondanák a szolgálatot.

[us_image image=”11285″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”11254″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”11253″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_separator size=”small” show_line=”1″ thick=”3″ color=”primary” text=”Ajánlott világítások” title_tag=”h3″][us_grid post_type=”ids” ids=”11267, 11290, 11250″ items_quantity=”3″ no_items_message=”Nincs találat” items_layout=”shop_modern” columns=”3″]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük