Világító növény

A Japán csoda megérkezett – LED Cseresznyefa világítás

A japáncseresznye a rózsafélék családjába tartozó fa. Virága tavasszal nyílik, s mivel termés nem származik belőle, így díszfának minősül. Japán nemzeti jelképe és a japán identitás szerves része.

Olyannyira, hogy külön esemény épült a virágzás időszaka köré. Ez nem más, mint a hanami, ami szó szerinti fordításban virágnézést jelent.

Ilyenkor nincs is igazából másról szó, mint arról, hogy az emberek felkeresik a sakura fákkal teli parkokat és sétálva gyönyörködnek bennük, valamint könnyű piknikeket tartanak a virágzó lombok alatt.

A japáncseresznye Magyarországon is megél, viszont mivel a virágzás időszaka csupán március végétől május elejéig tart és az időjárás is erősen befolyásolja azt, ha egész évben csodálni szeretnénk kertünkben, egy kis trükkhöz kell folyamodnunk.

Válassz egy ledes változatot így akár a legnagyobb hóesésben is cseresznyefa virágok díszíthetik kerted. A cikk végén pedig néhány ötletet találsz, hogyan használd ezeket a ledes fákat a különböző évszakokban.

Kanzan, a hagyományos rózsaszín cseresznyefa

Ha láttál már életedben virágzó japáncseresznye fát, akkor az nagy valószínűséggel egy szép Kanzan volt, hiszen az összes díszcseresznye csaknem 80%-át ez a fajta teszi ki parkjainkban. Tömvetelt rózsaszín virágú, koronája jellegzetes tölcsér vagy váza alakú.

Ha te is ezt a hagyományos, rózsaszín színvilágú fát szeretnéd kertedben látni, válassz egy pink cseresznyefa világítást.

[us_image image=”17557″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”17556″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”6788″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

Shirotae és Tai Haku a fehér virágú cseresznyefák

A Shirotae egy lapos koronájú, tömvetelt fehér virágú fa, melynek alakját könnyen elérheted, ha a kiválasztott hideg fényű cseresznyefa világítás ágait finoman vízszintesre hajtod.

Ha jobban szereted a hagyományosabb, felfelé növő kinézetet, akkor neked a Tai Haku mintája lesz a megfelelő, mely inkább egy hosszabb törzsű, keskenyebb fa fajta. Itt pedig nincs más dolgod, mint az ágakat úgy beállítani, hogy azok szépen felfelé nézzenek.

[us_image image=”17559″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”17560″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”17548″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

Ukon, a sárga virágú cseresznyefa

A meleg fényű cseresznyefa világítással könnyen elérheted, hogy annak sárgás színű hatása miatt, díszed az Ukon fajtájú fára hasonlítson, mely egy halvány sárgászöld színvilágú, rózsásan futtatott szirmú, teltvirágú fa.

[us_image image=”17563″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”17562″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”6740″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

Mesebeli fa, varázslatos színekkel, ahogy te akarod

Természetesen teljesen érthető, hogy ha már led világításokról van szó, nem szeretnél megállni a hagyományos cseresznyefa színeknél. Hiszen választhatsz kék, színes vagy akár lila fényű díszt is.

A formázásuk is csak rajtad múlik, a ledek között állítható fém drót fut végig, melyeket kedved szerint állíthatsz.

[us_image image=”6755″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”6772″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]
[us_image image=”7217″ size=”shop_catalog” align=”center” style=”outlined” onclick=”lightbox”]

Tippek:

  • Tél: A hideg kék fényű és a hideg fehér fényű cseresznyefa gyönyörű éke lehet a téli kertnek, mivel fényük szikrázóan csillan majd vissza a hóról.
  • Valentin nap közeledtével pedig próbáld ki, hogy a piros cseresznyefa világítás ágait párosával szív alakúra formázod és úgy helyezed el a hálószobában.
  • A karácsonyfa mellett is remek kontrasztot nyújthat ez a “virágzó” dísz.
  • Tavasztól nyárig: Rendezz pikniket a kertedbe vagy a teraszra. Igazán hangulatos lesz, és szinte japán egy csodálatos parkjába érezheted magad, ha egy ilyen fa mellett, a szabadban költöd el az uzsonnádat.
  • Ősz: Az elmúlás és a lombhullás időszaka. Ha szeretnéd ezt az időszakot legalább látványban kitolni, használj kertedbe ledes cseresznyefákat. Hogy színben mégis passzoljon a környezethez, válassz piros és melegfehér fényű fákat, így igazán harmonizálni fog a lehulló falevelek színvilágával.
[us_btn label=”A világító japán csodákat nézd meg közelebbről itt” link=”url:http%3A%2F%2Fledenvilagitasod.hu%2Fled-cseresznyefa-vilagitas%2F||target:%20_blank|” align=”center”]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük